Opera Naţională din Bucureşti este condusă de un arădean

  • njwc.info
  • April 9, 2016
  • 0

Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu, a anunţat, sâmbătă după amiază, printr-o postare pe reţeaua de socializarea Facebook că dansatorul şi coregraful Johan Kobborg a acceptat postul de director artistic al Baletului ONB, din actuala conducere a instituţiei făcând parte Vlad Conta şi Tiberiu Soare.

Vladimir Vlad Conta (n. 20 ianuarie 1954, Arad) este un dirijor român-elvețian-canadian. Muzicianul și-a început pregătirea în România (Liceul de Muzică “George Enescu” din București), debutul său scenic desfășurându-se la doar 13 ani, ca solist alături deOrchestra Națională Radio, chiar sub bagheta tatălui său, celebrul dirijor român Iosif Conta, născut la Bârzava. în judeţul Arad.

Ministrul Culturii Vlad Alexandrescu şi-a exprimat sâmbătă aprecierea şi încrederea faţă de actuala conducere a Operei Naţionale Bucureşti reprezentată de directorul general interimar Vlad Conta, directorul adjunct Tiberiu Soare şi directorul artistic al Baletului ONB, Johan Kobborg.

„Mă bucur să aflu ca Johan Kobborg a acceptat postul de director artistic al Baletului Operei Nationale din Bucuresti. Acum sunt sigur ca Opera are la conducere pe cei mai buni profesionisti. Vlad Conta, Tiberiu Soare, Johan Kobborg. Mult succes tuturor!”, a scris ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, pe pagina sa de Facebook.

Corpul de balet al ONB l-a susţinut puternic în această săptămână pe coregraful Johan Kobborg care fusese „retrogradat” din funcţie în urma deciziei luate de fostul director interimar al Operei, Tiberiu Soare, ca balerinul danez, care figurase până marţi pe site-ul ONB ca director artistic al instituţiei, să nu mai ocupă această poziţie. Tiberiu Soare motivase decizia sa, criticată de corpul de balet al Operei Naţionale Bucureşti, prin faptul că Johan Kobborg ocupa un post care nu corespundea organigramei de funcţionare a instituţiei, deţinând o titulatură incorectă din punct de vedere legal.

Tensiunile escaladaseră chiar până la un boicot al dansatorilor, balerina Alina Cojocaru arătându-şi susţinerea pentru Kobborg printr-un anunţ făcut miercuri seară, pe reţeaua de socializare Twitter, că nu va mai dansa în spectacolul “Manon” programat pentru duminică, 10 aprilie, ca formă de protest.

Pe de altă parte, în prezent, pe site-ul ONB la secţiunea spectacole, este trecut în dreptul reprezentaţiei „Manon” de pe 10 aprilie, numele balerinei Alina Cojocaru.

sursa: ;

Leave a Reply