Oamenii de știință au descoperit cel mai rezistent material biologic de pe Pământ

  • njwc.info
  • noiembrie 17, 2015
  • 0

Pănă în prezent se considera că cel mai rezistent material biologic de pe Pământ este pânza de păianjen, însă conform cercetătorilor Universității Portsmouth, dinții Melcilor Turtiți ar putea fi cel mai dur material natural existent. Aceștia au o forță de tracțiune între 3- 6,5 gigapascali conform constatărilor publicate în Journal of Royal Society Interface.

Pentru a determina această caracteristică a dinților acestei specii, cercetătorii aufolosit microscopia de forță atomică, o metodă de a testa rezistența la tracțiune a materialelor până la nivel atomic, pentru a determina duritatea dinților. Ca o comparație pânza de păianjen are o rezistență de 1,3 gigapascali.

Termenul de Melc Turtit corespunde viețuitoarelor marine din specia Patella. Melcii se se fixează pe roci cu ajutorul dinților și se hrănesc cu algele marine și alte resturi organice care se găsesc pe acele pietre.

Acum, cei de la Universitatea din Portsmouth încercă să determine compoziția dinților, pentru a putea fi utilizată de către om în realizarea de materiale de construcții extrem de rezistente.

 

Sursa: www.cunoastelumea.ro / Foto: www.descopera.ro

Lasă un răspuns

best-products.reviews

sellmax.com.ua

www.tsoydesign.com.ua