O nouă finală în Liga a 4-a Arad: La Chișineu Criș descinde Unirea Sântana!

Niciun comentariu

Crişul Chişineu Criş, ocupanta primului loc, contra Unirea Sântana, echipa de pe locul al doilea, aşa arată capul de afiş al rundei cu numărul 20 al Ligii a IV-a. Un singur punct le desparte pe cele două echipe, iar partida de mâine (ora 17) are o însemnătate deosebită. La modul în care s-au descurcat până acum cele patru echipe din zona fruntaşă a clasamentului, e lesne de dedus că diferenţa dintre ele va fi realizată în primul rând de rezultatele din meciurile directe.

petrescu

Petrescu: „Cermeiul, singura avantajată dacă nu câștigăm noi!”

Crişul nu îl va avea în teren pe mijlocaşul Magda. Orădeanul venit în iarna acestui an la Chişineu Criş, a primit cartonaş roşu la Şofronea şi e suspendat o etapă. Pe banca Crişului va reveni însă Ghiţă Drăgan, care şi-a ispăşit cele două etape de suspendare, şi nu va mai fi nevoit să conducă echipa dinafara terenului. Mijlocaşul Petrişor Petrescu, unul din jucătorii cu mare experienţa ai gazdelor, a prefaţat întâlnirea: „Se pot decide multe după acest meci. Dacă batem noi, scoatem Sîntana din cursă. Dacă pierdem sau facem egal, Cermeiul e singura echipă ce are de câștigat. Așadar,  trebuie să învingem cu orice preț, deși sunt sigur că vom primi o replică bună. Se poate spune că Sânatan are avantajul omogenității, fiind de mulți ani în aproape aceeași formulă, în timp ce noi avem destui jucători noi. Pe de altă parte, ca individualități suntem peste ei. Va rezulta un meci echilibrat, sperăm să conteze și sprijinul publicului de la Criș, deși sunt convins că vor veni susținători și de la ei. Întotdeauna meciurile dintre Sântana și Criș au fost mai speciale, chiar derby-uri”. 

vuin

Vuin: „Avem de luat o revanșă!” 

Dinu Donca va avea oarece probleme în alcătuirea primului 11, pentru că Martin şi Cosmin Popa sunt suspendaţi, iar Claudiu Popa e incert. Tot un mijlocaş cu mulţi ani de fotbal în spate, Iulian Vuin, a împărtăşit opinia oaspeţilor despre meci.  „Eu întotdeauna am spus că favoriți la promovare sunt alții, adică Cermeiul, Crișul și apoi, eventual, noi. Sântana și-a propus mai degrabă să arbitreze această luptă și până acum o arbitrăm bine, zic eu. Ne bazăm pe grupul nostru unit, pe dorința de a demonstra pe teren că putem ține piept oricui. La Criș mai avem de luat și o revanșă pentru înfrângerea cu 4-0 din sezonul trecut, așa că ne mobilizăm cum putem de bine. Acum, rămâne de văzut dacă vom avea și argumente fotbalistice pentru ambiția noastră. Mă mai bucur că această luptă pentru primul loc atrage mulți spectatori, sunt convins că tribuna de la Criș va fi plină și sâmbătă. Până la urmă, indiferent de rezultat, rămâi cu satisfacția că ai adus la stadion lume multă”. Vuin a încercat de mai multe ori în ultimul timp să-şi agaţe ghetele în cui, dar a fost convins să continue. Pentru el, se pare, că va fi ultimul sezon de activitate.

E și duelul golgheterilor!

Tot viitorul în faţă îl au însă colegii şi adversarii săi mai tineri. Bunăoară, Nicu Modan şi Alexandru Capătă, atacanţii golgheteri ai celor două formaţii. Modan a venit la Criş înaintea returului şi a marcat 10 goluri în cele 6 partide disputate. Capătă e golgheterul detaşat al campionatului cu 25 de reuşite. Nouă dintre golurile lui Capătă au fost marcate în retur. Cei doi atacanţi sunt în mare formă. În ultima etapă Modan a găurit de 6 ori plasa celor din Şofronea, iar Capătă a semnat o dublă împotriva Pecicăi, scoţând, pentru moment campioana en titre din lupta pentru primul loc.

Formații probabile: 

Crișul: Mucha – Pantea, Ciuciu, Toseschi, Jude – Ciornei, Petrescu, Turcuș, Covaci – Modan, A. Drăgan.

Sântana: Dulhaz – Peia, Brozbic, R. Varga, Lanțoș – Topac, Vuin, Mateiu, Josan – Cl. Popa, Capătă.   

Arbitri: Mircea Ardelean – Emil Cristea, Sebastian Pantea. Observatori AJF: Corneliu Tiulea, Gabor Biro

***

Restul etapei cu numărul 20 a primului eșalon județean de fotbal mai programează întâlnirile:

 Sâmbătă, ora 17

Progresul Pecica – Frontiera Curtici 2004

Arbitri: Radu Bâtea – Cristian Coroban, Dan Hanyecz. Observatori AJF: Leontin Buda, Gheorghe Sfăt

Păulişana Păuliş – Voinţa Mailat

Arbitri: Alexandru Gornic – Roland Opitz, Daniel Bondar. Observatori AJF: Răzvan Cadar, Valer Mărginean

Şoimii Lipova – Victoria Zăbrani

Arbitri: din Ungaria. Observator AJF: Romulus Tănăsescu

Victoria Felnac – Aqua Vest Şofronea

Arbitri: Cristian Burza – Alina Mihoc, Andrei Pâslaru. Observatori AJF: Marius Alexa, Ovidiu Coman

Duminică, ora 17

 Şoimii Şimand – CS Glogovăţ 2013

Arbitri: Ionel Deac – Paul Ardelean, Flavius Dreghici. Observatori AJF: Traian Enoiu, Andras Mako

Gloria Lunca Teuz Cermei – UTA II

Arbitri: Ionuţ Nicoraş – Zoltan Nagy, Sorina Betea. Observatori AJF: Dorin Vătran, Constantin Vida

Category: Arad
Tags:

Lasă un răspuns

ここで読みます

www.topobzor.info

agroxy.com
Meniu