O fostă campioană a României la fotbal a intrat în faliment

  • njwc.info
  • aprilie 1, 2016
  • 0

Echipa de fotbal Oţelul Galaţi câştiga în 15 mai 2011 titlul de campioană a României. A urmat participarea în grupele Ligii Campionilor, care a însemnat încasarea de la UEFA a sumei de aproximativ 20 milioane de euro. După achitarea primelor pentru câştigarea campionatului, a datoriilor acumulate în sezonul respectiv, cheltuielile curente, în momentul în care Marius Stan a demisionat din funcţia de director general al clubului, în vara anului 2012, conform acestuia, în conturile clubului mai erau 7,3 milioane de euro: „Este verificabil în extrasul bancar, în 12 iunie 2012, când a trebuit să demisionez, în conturi era această sumă”.

Cel mai important moment din filmul distrugerii celei mai performante echipe de fotbal din Moldova s-a petrecut la mijlocul lunii septembrie din anul 2012: acţiunile FC Oţelul Galaţi SA erau preluate de TNG, companie controlată de Dan Grigore Adamescu. La scurt timp, au urmat încheieri de poliţe de asigurare cu o altă companie a lui Adamescu, Astra Asigurări, prin care plecau din club 5,5 milioane de euro! Peste nouă luni, TNG cerea la Tribunal intrarea în insolvenţă, invocându-se o datorie către ANAF în jur de 5 milioane de euro. Judecătorul care a acceptat această cerere, în condiţiile în care FC Oţelul încheiase pe profit anul 2012, a fost ulterior condamnat la 22 de ani de închisoare, printre capetele de acuzare fiind şi cazul Oţelului.

Când echipa a retrogradat (acum un an) şi a rămas fără veniturile din televizare, acţionarii au uitat definitiv de Oţelul şi s-a ajuns în situaţia de acum, la faliment.

În decembrie anul trecut, Oţelul a scăpat de datoria către ANAF, iar într-un raport către creditori al administratorului judiciar, din luna februarie a acestui an, se preciza ca pentru ieşirea din insolvenţă şi continuarea activităţii ar fi fost nevoie de 3,5 milioane de euro.

Vineri dimineaţă, Tribunalul Bucureşti s-a pronunţat în procesul de insolvenţă al Fotbal Club Oţelul SA, verdictul fiind unul de o duritate maximă pentru suporterii echipei care în urmă cu cinci ani era campioana României: intrarea în faliment. Lichidator judiciar provizoriu a fost numit administratorul judiciar de până acum în timpul procedurii de insolvenţă, SCP MB Management IPURL.

sursa: 

Lasă un răspuns

https://gazon.net.ua

www.karter-kiev.net/zaschity-kartera/chery-38.html

У нашей компании полезный интернет-сайт с информацией про Нандролон Фенилпропионат steroid.in.ua