O expoziţie multimedia dedicată discotecilor din perioada comunistă, concepută de regizoarea Iulia Rugină, se va deschide la Palatul Ştirbei

  • njwc.info
  • octombrie 4, 2017
  • 0

O expoziţie multimedia dedicată discotecilor din perioada comunistă, ”DISCO BTT – Discotecile Comuniste”, realizată după un concept care îi aparţine regizoarei de film Iulia Rugină, se va deschide pe 21 octombrie la Palatul Ştirbei din Bucureşti şi va avea intrare liberă.

Expoziţia va putea fi vizitată în incinta Palatului Ştirbei până pe 11 noiembrie, între orele 18.00 – 20.00 (în timpul săptămânii) şi 18.00 – 22.00, sâmbăta şi duminica. Programul de vizitare merge pe modelul orarului de funcţionare al discotecilor din perioada comunistă.

”Expoziţia îşi propune să redea, cu ajutorul unor multiple mijloace vizuale, o parte din istoria recentă a României, despre care nu există în prezent o documentaţie foarte clară, ea rămânând doar în memoria generaţiilor care au trăit-o: perioada anilor ’70-‘80”, au anunţat organizatorii.

”DISCO BTT – Discotecile Comuniste” este o creaţie artistică originală care imaginează un traseu senzorial prin mai multe camere, concepute fiecare pe baza unei realităţi din acea perioadă. Spaţiul expoziţional este format din 8 încăperi pe care vizitatorul le parcurge, ghidat scenografic. Fiecare încăpăre reprezintă un capitol important în formarea unei imagini de ansamblu asupra a ceea ce a însemnat această perioadă din istoria comunistă.

Vizita este individuală, fără ghid, nu se formează grupuri de vizitatori, fiecare putând zăbovi oricât în oricare dintre încăperi.

Expoziţia este construită cu ajutorul diverselor elemente audio-vizuale, combinate pentru a reda o emoţie concretă: muzică, proiecţii video, fotografii, decor, obiecte de recuzită, tipărituri, interviuri.

Conceptul expoziţiei ”DISCO BTT” îi aparţine regizoarei de film Iulia Rugină, cunoscută pentru filmele sale ”Breaking News” (lansat în cinematografele din România în această toamnă, pe 29 septembrie), ”Love Building” (2013) şi ”Alt Love Building” (2014).

“«DISCO BTT» e o călătorie. Pentru cei care au trăit perioada, e o reconectare cu lucruri şi senzaţii pe care nu le-au mai întâlnit de mult. Pentru cei ce nu erau încă născuţi cât să poată dansa vreodată în vreo discotecă studenţească, e o lume nouă în care păşesc concret, din cameră în cameră, ca şi cum ar fi acolo, acum 40 de ani”, a spus Iulia Rugină.

Consultanţa privind organizarea expoziţiei a fost asigurată de Sorin Lupaşcu, DJ cunoscut în perioada discotecilor BTT.  Scenografia este semnată de Andreea Popa, scenograf de film cu experienţa a peste 20 de filme de lungmetraj şi colaborări cu regizori precum Claude Lelouche, Joel Schumacher, Cristi Puiu, Cristian Nemescu şi Nae Caranfil.

Expoziţia multimedia ”Disco BTT – Discotecile Comuniste” este un proiect organizat de Asociaţia Culturală Control N şi cofinanţat de Adminstraţia Fondului Cultural Naţional. Expoziţia este realizată în parteneriat cu proiectul ”Discotecă”.

Administraţia Fondului Cultural Naţional a precizat că proiectul nu îi reprezintă în mod necesar. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite, acestea fiind în întregime responsabilitea beneficiarului finanţării noteaza

Lasă un răspuns

подробно

http://medicaments-24.net

Узнайте про нужный интернет-сайт со статьями про дилеры сузуки http://suzuki.niko.ua