O așezare veche de 7.000 de ani a fost descoperită în estul Ierusalimului

  • njwc.info
  • martie 1, 2016
  • 0

Urme de locuire vechi de 7.000 de ani au fost descoperite în zona orașului Ierusalim din Israel în urma unei excavații la infrastructură făcute în zona arabă a orașului, informează agenția de presă DPA.

O așezare din al cincilea mileniu înaintea erei moderne a fost găsită în urma operațiunii de excavare, a declarat Autoritatea pentru Antichități din Israel. Printre altele, au fost descoperite ruinele a doua locuințe în timp ce se excava o zonă de drum din Shu’afat, cartier din Ierusalimul de Est.

„Am găsit mai multe obiecte”, a declarat Ronit Lupo, directorul autorității citate care a precizat că toate sunt tipice epocii cuprului. Pe parcursul acestei epoci, oamenii au început să folosească pentru prima dată unelte realizate din cupru (‘chalcos’, în limba greacă) în timp ce au continuat să utilizeze și unelte din piatră (‘lithos’, în limba greacă), de unde și numele hibrid dat perioadei de către istorici: calcolitic.


Seceri pentru recoltarea culturilor agricole, dălți, topoare lustruite, ceramică, un bol de bazalt, chiar și un șirag de mărgele realizat dintr-o piatră semiprețioasă numită ‘carneol’, s-au numărat printre obiectele descoperite. De asemenea, au fost găsite și câteva oase de ovine sau caprine și, posibil, de bovine, care vor fi analizate într-un laborator.

Cu toate că în ultimii ani au mai fost găsite în zonă și alte câteva urme de așezări calcolitice, astfel de descoperiri sunt considerate de specialiști ca fiind extrem de rare.

„Acum, pentru prima dată, am descoperit rămășițe semnificative din urmă cu 7.000 de ani „, se spune într-o declarație a Autorității pentru Antichități din Israel care consideră descoperirea drept o „contribuiție extrem de seminificativă” la cercetările cu privire la istoria orașului Ierusalim, mai notează agenția DPA.

Sursa:  / Foto:

Lasă un răspuns

www.220km.net

steroid-pharm.com/

>ka4alka-ua.com