Nu-i la fel de sexy ca Pamela Anderson, dar robotul salvamar Emily a salvat sute de vieți

  • njwc.info
  • mai 22, 2016
  • 0

Cei care am văzut serialul „Baywatch” ne-am făcut o idee preconcepută despre cum ar trebui să arate salvamarul ideal: să fie atractiv, trecut pe la sală şi un înotător desăvârşit. Dar iată că această meserie poate fi făcută cel puţin la fel de eficient de către un robot care nu este prea arătos. Vă prezentăm robotul Emily, o maşină-salvamar care a salvat deja peste 300 de refugiaţi lângă insula grecească Lesbos.

 

Numele robotului vine de la Emergency Integrated Lifesaving Lanyard. Acesta este rodul colaborării dintre Marina Americană şi Hydronalix, o companie care produce roboţi maritimi.

 

Iniţial, scopul proiectului a fost dezvoltarea unei drone care să monitorizeze balenele, dar în timp s-a ajuns la crearea unui robot-salvamar.

Robotul este controlat de la distanţă şi dispune de un sistem cu dufuzor şi microfon prin intermediul căruia piloţii pot dialoga cu persoanele care sunt salvate.

 

Emily este şi foarte rezistent, fiind realizat din kevlar şi materiale folosite în industria aeronautică. De aceea, robotul poate fi aruncat fără probleme dintr-un elicopter.

 

 

Sursa:

Lasă un răspuns

Купить Виагра 50 мг

www.medicaments-24.com

winnerlex.com.ua