Noi schimbări de la ANAF privitoare la formularele 230 si 600 !

  • njwc.info
  • martie 3, 2018
  • 0

Agenția Națională de Administrație Fiscală (ANAF) anunță noi schimbări privitoare la formularul 230.

Este vorba despre formularul 230, prin care contribuabilii redirecţionează 2% din impozitul pe venit către entităţi nonprofit/unităţi de cult sau pentru acordarea de burse.

Mai nou, banii pot fi depuși şi de către beneficiarii sumei redirecţionate, măsura fiind însă tranzitorie, potrivit Ministerului Finanţelor.

Ministrul a spus că măsura este tranzitorie

“Pentru aplicarea unitară la nivel naţional a prevederilor legale prin circulara transmisă structurilor teritoriale ale ANAF se clarifică posibilitatea depunerii formularului 230 şi de către entitatea nonprofit/unitatea de cult beneficiară a sumei redirecţionate.

Măsura este tranzitorie, până la generalizarea depunerii tuturor formularelor prin mijloace electronice de transmitere la distanţă prin intermediul SPV care reprezintă un alt obiectiv strategic al Ministerului Finanţelor Publice”, arată Ministerul Finanțelor.

Ca urmare a haosului generat de depunerea celebrului formular 600, Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a anunțat modificări radicale. Iată care este propunerea ANAF pentru rezolvarea situaţiei.

După ce Teodorovici a anunţat că se va apela la comasarea celor cinci formulare într-unul singur, iar statul va taxa veniturile estimate, nu pe cele realizate, astăzi ministrul a declarat că a fost găsită o nouă soluţie.

Soluţie care ar urma să rezolve haosul creat printre contribuabili.

Astăzi, ministrul Finanțelor a precizat că va exista un singur formular, iar contribuabilii vor face o singură plată anuală a contribuţiilor.

”Voi face o prezentare publică legată de noul mecanism. Va fi un formular unic, va fi depus o singură dată pe an şi va fi efectuată o singură plată.

Lasă un răspuns

www.220km.com.ua

www.agroxy.com/prodat/podsolnechnik-155/nikolaevskaya-obl

У нашей организации полезный сайт на тематику www.profshina.kiev.ua.