Nicolae Robu este candidatul oficial al PNL pentru Primăria Timișoarei

  • njwc.info
  • ianuarie 19, 2016
  • 0

Nicolae Robu, favorit la alegerile locale din partea PNL Timiș.

Decizia a fost luată luni de Biroul Politic Naţional al PNL.

„Am validat candidaţii pentru funcţia de primar de municipiu reşedinţă de judeţ în paisprezece municipii şi candidaţii pentru funcţiile de preşedinţi de organizaţii judeţene, în trei judeţe, cu care intenţionăm să candidăm pentru preşedinţie şi care vor deschide listele. La Alba candidăm în continuare cu primarul Mircea Hava, la Arad cu primarul Gheorghe Falcă, la Bacău cu senatorul Dragoş Luchian, la Brăila cu senatorul Cătălin Boboc, la Caraş Severin cu Ioan Popa, la Cluj cu primarul Emil Boc, la Dolj cu Pavel Badea, la Galaţi cu Nicușor Ciumacenco, fost viceprimar, la Deva cu primarul Petru Mărginean, la Drobeta Turnu Severin cu primarul Daniel Cârjan, la Ploieşti cu senatorul Andrei Volosevici, la Timișoara cu primarul Nicolae Robu”, a spus copreședintele Vasile Blaga.

Însă, problema e că Robu nu respectă grila de integritate impusă de partid, încălcând punctul 7 care face referire la discriminare, conform pressalert.ro.

Robu a avut o postare rasistă la adresa țiganilor.

„Tocmai am văzut pe un post național de televiziune un reportaj privind manifestările epatatoare ale țiganilor. Se spunea, în reportaj – în opinia mea: pe bună dreptate – că noțiunile cele mai dragi țiganilor sunt cele de ‘mare’ și ‘mult’. Asta în timp ce în background, se auzea un cântec în care se spunea că ‘țiganii s-au modernizat’. Ei bine, după ce le-am cerut țiganilor să arate că s-au modernizat înlăturându-și turnulețele și alte elemente kitschoase de pe clădiri – e adevărat, fără succes până acum, dar eu încă aștept ca cineva să spargă gheața! -, le fac acum propunerea ca în loc să arate câți dinți din aur au, câți galbeni, câți cocoșei, câte ghiuluri, ce mașini, etc., etc., să se laude prezentând în fotocopie adeverința cu sumele plătite ca taxe și impozite, mărită proporțional cu valoarea acestora. Eu le promit că adeverința în original le va fi eliberată cu maximă celeritate. Sper că sunteți de acord cu mine că așa ceva chiar ar fi o dovadă de ‘modernizare’!”, a scris edilul.

Acesta a fost amendat cu 2.500 de lei, dar primarul a contestat decizia în instanță, însă nu a avut succes – solicitarea i-a fost respinsă.

 

 

Sursa: 

Lasă un răspuns