Mogulii electorali înainte de judecata arădenilor

  • njwc.info
  • aprilie 4, 2016
  • 1

Cu ce se mai ocupă reprezentații de seamă ai politichiei arădene, așa-zișii moguli electorali, cu fix două luni înainte de votul din iunie?

Cu politica, evident. 

Aceeași cu aceleași efecte pentru arădeanul de rând. Calculele electorale dosite în spatele tejghelelor de cafenea, adunate și reîmpărțite pe drumurile județului și bineînțeles, dar nu în ultimul rând, combinate cu vrajeala electorală servită arădenilor.

Începem ca de obicei cu jupânul Ghe.Falcă de la Brad, care din patru în patru ani lansează Trei Pentru Arad, un fel de societate civilă pedelisto-liberală. Reprezentativ pentru Falcă este că nu a reușit să atragă de partea lui după patru ani de mandat și alți reprezentanți ai aceleiași societăți civile care să ne împărtășească și nouă muritorilor de rând din bunastarea promisă. Că a fost și va fi în continuare un eșec acest Trei Pentru Arad, nu am nici un dubiu deoarece însuși construcția pedelisto-penelistă s-a destructurat elegant și eficient de-a lungul timpului din cei trei magi pentru Arad, rămânând doar doi – Marcela Nicșeanu.

Despre PSD, ca de obicei.

Nimic concret, nimic constructiv, nimic pentru noi.

De ceva vreme mai tot cetățeanul implicat sau nu în electorala locală se întreabă de ce nu „mișcă” nimic pesedeul vis-a-vis de campanie sau de candidat. Întrebarea mai interesantă era „de ce nu a făcut nimic timp de 12 ani” pentru cetățenii Aradului lăsându-i fără vreo remușcare la mâna jupânului Ghe.Falcă. Lipsa oricărei strategii, lipsa impardonabilă a unui lider adevărat cât și opoziția mai mult decât inexistentă l-au făcut indirect pe Ghe.Falcă un câștigător la masa verde.

O altă caracteristică a pesedeului arădean este totala lipsă de imaginație. Politică. 

După ce a clacat public în cazul negocierilor cu reprezentantul Monicăi Macovei, după ce i-au făcut vânt de pe lista de consilieri PSD singurei voci credibile, Marin Lupaș, aud de ceva vreme că își pregătește și el, pesedeul, la rândul lui, propria societate civilă. Că nu a înțeles nimic din experiența Trei Pentru Arad, e foarte clar, deoarece insistă într-o direcție unde Ghe.Falcă a dat greș lamentabil iar după cum chiar ei spuneau despre el cum că revine cu o ciorbă reîncălzită, se pare că și ei, pesediștii, la rândul lor, au redescoperit supa de pui fără taiței și fără…carne.

Domnilor de la PSD și PNL, societatea civilă adevarată este reprezentată de cei care vă critică ca decidenți politici, de formele de organizare care asigură o capacitate de reacție spontană a indivizilor și a grupurilor de indivizi față de deciziile statului și care sub nici o formă nu ar face vreo alianță sau pact cu dumneavoastră. Să scoți în față niște persoane pe care mai apoi să le prezinți electoral ca reprezentanți ai majorității civile nu face decât să vă desconsidere și mai mult în fața electoratului și așa sătul de exhibițiile voastre politice pe banii și sănătatea lor.

Deci cu ce se ocupă mogulii politicii arădeni înainte de alegeri? Cu balamucul electoral

Dragi arădeni, veți avea parte de o luptă a destinelor între două mari familii politice, fiecare dintre ele la braț cu societatea lui civilă și secondate de nașii de la București. Nunta va avea loc în 5 iunie sub ochii dumneavoastră iar cadourile se vor „striga” înainte. Tortul miresei îl veți degusta felie cu felie în următorii patru ani. Același gust prezentat sub o formă nouă.

P.S. Fără lumânări și artificii că nu le mai dă voie ISU.

 

 

Poza profil (Custom)

Membru fondator al partidului local njwc Că Suntem ARĂDENI

One thought on “Mogulii electorali înainte de judecata arădenilor

  1. In sfârșit o opinie lucida. De acord.

Lasă un răspuns

kompozit.ua

https://220km.net

www.best-products.reviews