Mesaj de la cititori: Lucrările de reabilitare de pe 6 Vânători sunt făcute de mântuială

  • njwc.info
  • ianuarie 23, 2016
  • 0

Mesajele de la arădenii nemulțumiți către redacția njwc.info sunt din ce în ce mai multe.

Recent, un locuitor al blocului V3 de pe Calea 6 Vânători ne-a scris un mesaj în care ne-a spus că blocul în care are două apartamente se află într-un program de reabilitare termică și lucrările se efectuează sub orice critică. Costurile de reabilitare sunt suportate de Uniunea Europeana, Primăria Municipiului Arad și locatari, o idee care inițial i-a încântat pe cei care locuiesc acolo.

12583912_879562945497994_1844852253_n

Locatarii blocului V3 sunt îngrijorați de faptul că se lucrează la temperaturi de îngheț. Având în vedere faptul că lucrează prost, muncitorii au cerut material de construcție de la locatari. „Tâmplăria PVC de la balcon nu are armătură de oțel la profilele stâlp din colțuri. La scara C au prins polistiren de 10 cm cu dibluri de 10 cm, efectiv băteau diblurile cu pumnii în pereți. Când le-am împins afară, s-au luat de mine că le stric munca. Apoi, fiecare gaură de polistiren au umplut-o cu adeziv, nu așa se face. M-am certat cu ei”, spune Adrian-Vasile Popa. Pe lângă acest lucru, culoarea se va aplica abia în luna martie, ușurând accesul oricărui musafir nepoftit în apartamente.

20160122_160127 (Custom)

Arădeanul Adrian-Vasile Popa a făcut sesizare la administratorul blocului și la șeful de șantier cu privire la modul în care se lucrează însă a primit o hârtie de la proiectantul lucrării în care scria că nu este necesară armătură de oțel la profilele care au rol de consolidare a balconului. El ne-a mai spus că în trecut a avut o problemă similară, legată de demolarea garajelor – că nu s-a respectat timpul de preaviz – și la Primărie nu vrea să meargă unde să nu fie băgat, din nou, în seamă.

20160122_155939

Bărbatul ne-a comunicat ulterior că între timp s-au dat structuralele și nu s-au mutat pervazele. „Când o să se mute pervazele o să cadă tot… La final va ieși o lucrare de …… Iar noi locatarii va trebui să plătim partea noastră de lucrare. În orice caz, s-a depășit termenul de execuție al lucrării, dar nu contează… așa se întâmplă cu toate aceste așa-zise firme de construcții: ele dispar efectiv după fiecare lucrare.”

12606873_879562935497995_1495836206_n

Firma SC AF Consulting SRL: pagina web nu conține altceva decât o adresă de email pentru . Această firmă este condusă de doi asociați: Robert Cristescu și Florin Druță, care se pare că au mai avut contracte  de reabilitări pe fonduri europene în București, Cluj, Bihor și Timișoara.

AF Consulting SRL p6

Chiar dacă firma nu va dispărea, ce pot face locuitorii? Opresc rebilitarea termică? Apelează la altă firmă și scot din buzunar și banii pe care nu îi au? Se mută în alt bloc, alt oraș, altă țară? Probabil că nu se a lua nici o măsură serioasă cât timp fiecare dintre firmele și instituțiile implicate au ceva de câștigat și din păcate, nu câștigă toată lumea, ba din contră, pierd cei care locuiesc și vor locui în blocul V3 de pe Calea 6 Vânători.

Lasă un răspuns

steroid-pharm.com

https://220km.com

sledoc.com.ua