Măsuri preventive pentru minivacanța de 1 Mai, la Arad

Niciun comentariu

Prefectul Județului Arad, Cosmin Pribac, a cerut structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne să fie luate toate măsurile necesare astfel încât să fie preîntâmpinate sau rezolvate operativ orice situații de urgență care ar putea apărea în minivacanța de 1 Mai.

„În urma dispozițiilor ministrului Afacerilor Interne, doamna Carmen Daniela Dan, am cerut atenție sporită din partea structurilor județene ale ministerului în aceste trei zile, pe toate domeniile de competență ale acestora: ordine publică, siguranța circulației, situații de urgență, fluidizarea traficului la frontierele rutiere. Personalul M.A.I. din județ rămâne în gardă în aceste trei zile, concentrându-se atât pe activități de prevenție, cât și pe cele de intervenție în caz de urgență. De asemenea, am cerut colaborare strânsă și cu celelalte instituții ale statului  și cu furnizorii de utilități astfel încât să fie rezolvate rapid orice probleme ar putea apărea, ținând cont și de condițiile meteo anunțate în primele zile ale perioadei de minivacanță. Vom acorda o atenție specială locurilor ce vor fi intens frecventate de arădeni, cum ar fi stațiunea Moneasa, printr-o prezență sporită în zonă astfel încât să fie asigurată fluența traficului și siguranța cetățenilor. Sperăm ca aceste zile de minivacanță să fie un prilej de relaxare pentru toți arădenii și să fim feriți de orice situații neplăcute”, a declarat Prefectul Județului Arad, Cosmin Pribac.

 

 

Recomandări pentru populație și informări ale structurilor județene M.A.I.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș”:

 

 • respectarea cu stricteţe a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.
 • cetăţenii sunt sfătuiţi să nu aprindă focul în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt.
 • prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în zonele de agrement şi în gospodăriile populaţiei trebuie să se facă numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, culturi agricole, păduri sau vecinătăţi.
 • la intrarea în păduri sau pe traseele turistice, să se respecte recomandările panourilor şi pancartelor cu texte avertizoare privind prevenirea şi stingerea incendiilor de pădure.
 • este interzisă aprinderea focurilor în pădure sau la o distanță mai mică de 100 m de liziera pădurii. Focul poate fi aprins doar în spaţii special amenajate.
 • la plecare turiştii trebuie să stingă focul.

În perioada 28.04. – 01.05.2017, la nivelul judeţului Arad 200 de pompieri si peste 30 de mijloace tehnice de intervenţie sunt pregătite pentru a intervenii în sprijinul populaţiei.

 

Inspectoratul de Jandarmi al Județului Arad:

 

Peste 200 de lucrătorivorfi angrenațiînmisiuni de asigurareaordiniipublice, atâtînmunicipiucâtșiînjudețul Arad. Pentru a preveni apariția de situații ce pot duce la tulburarea ordinii publice, jandarmii recomandă persoanelor participante laorice manifestări să evite implicarea în conflicte, să respecte indicațiile echipajelor aflate în zonă și să acorde atenţie bunurilor personale. Atunci când cetățenii au cunoştinţă de săvârşirea de fapte antisociale, sau sunt victime ale unor astfel de fapte, pot solicita sprijinul jandarmilor sau pot apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

 

Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Arad:

 

Restricții de circulație pe teritoriul Ungariei

Informăm conducătorii de automarfare că autoritățile ungare ne-au adus la cunoștință faptul că în perioada 29.04.2017 ora 23.00 (ora României) – până 01.05.2017 ora 23.00(ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. Măsura este luată de către autoritățile din țara vecină ca urmare a faptului că în această perioadă se celebrează Ziua Internațională a Muncii.

În această perioadă, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice de pe teritoriul Ungariei.

Precizăm faptul că în intervalul orar menţionat traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale.

Recomandări:

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei aflate în competenţă, astfel:

 

 • pe raza jud. Arad:         P.T.F. Nădlac -Nagylak

P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota

P.T.F. Turnu – Batonnya

P.T.F. Vărşand – Gyula

 

 • pe raza jud. Bihor:       P.T.F. Salonta – Mehkerek

P.T.F. Borş – Artand

P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany

P.T.F. Săcuieni -Letavertes

 

Participanții la traficultransfrontalier au la dispozițieaplicaţiaTrafic On-line, dezvoltată dePoliţia de FrontierăRomână,cepoate fi accesatăpepagina de internet  . Aceastăaplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptareînpunctelerutiere de trecere a frontiereipentruanumiteintervale de timp.Timpii de aşteptaresuntactualizaţiîntimp real, faptceajutăutilizatorulsă-şireconfigurezetraseulcătre un punct de frontierăceînregistreazăvalori de traficscăzute.

De asemenea, pentru informații privind punctele de trecere a frontierei, despre călătoria în străinătate sau pentru sesizări privind diferite aspecte din sfera de competență a Poliției de Frontieră cetățenii pot suna la numărul de telefon 021.9590, care funcționează în regim permanent.

 

Inspectoratul de Poliție Județean Arad

 

Înperioada 28 aprilie – 2 maia.c., Inspectoratul de PolițieJudețean Arad vaacţiona cu 665 poliţiştişi 200 de autospeciale, încadruldispozitivelorinstituitepentruasigurareaordiniișiliniștiipublice.

 

Pentru o vacanță fără incidente neplăcute, I.P.J. Arad vă recomandă :

 • Verificați încuietorile locuinței și nu lăsați ușile sau geamurile deschise la plecarea de la domiciliu;
 • În locurile aglomerate, aveți grijă de bunurile personale, de asemenea nu lăsați la vedere obiecte de valoare în autoturism;
 • Evitați să conduceți dacă ați consumat alcool;
 • Peploaie, conduceți cu atenţieşivitezăredusă;
 • Respectați regimul legal de viteză;
 • Conduceți prudent șievitațidepășirileriscante;
 • Păstrațidistanțăsuficientăfață de vehiculul din față, pentru un de siguranță.
Category: njwc.info
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

www.agroxy.com/prodat/otrubi-470/poltavskaya-obl

agroxy.com

http://agroxy.com
Meniu