Manea tine Aradul agățat de visul numit Liga 1: FC Brașov – UTA 2-3

  • njwc.info
  • May 28, 2016
  • 0

În minutul 89 al partidei de sub Tâmpa, ultima a play-offului ligii secunde, UTA a reușit să obțină biletele pentru cele două sau patru meciuri de baraj ce i-ar putea asigura promovarea pe prima scenă fotbalistică a țării. Partida din această dimineață a fost extrem de disputată, încarcată de emoții datorită răsturnărilor de scor, dar – în cele din urmă – încheiată cu bine pentru „alb-roșii”

Brașovul nu a părut deloc o formație resemnată cel puțin în primele minute. În minutul 8, Silviu Pană l-a pus la grea încercare pe Miron, care a scos din vinclu șutul de la 25 metri al brașoveanul. Arădenii au avut și ei câteva incursiuni rapide, dar rămase fără rezultat. În minutul 26, Buga a reluat defectuos centrarea de pe stânga a lui Andor. În timp ce replica „alb-roșiilor” s-a lăsat îndelung așteptată. De abia în minutul 33, un șut al lui Curtiuș de la marginea careului a fost blocat decisiv de Marin. În decurs de trei minute, juniorul gazdelor Alupoaie a avut două ocazii destul de bune. Mai întâi, a șutat din colțul careului de 6 metri pe lângă colțul lung, iar apoi a reluat slab cu capul din 7 metri după centrarea lui Negotei. Prima acțiune adevărată de gol a oaspeților a venit în minutul 36. O minge lucrată de Copil și Man, a fost prelungită de Curtuiuș la Strătilă, care a tras din unghi la colțul scurt, dar Iacob a respins de lângă bară. Ultimele 5 minute ale primului mitan au fost extrem de animate. Mai întâi, Miron a respins șutul lui Andor, iar apoi Man a tras de puțin pe lângă colțul scurt. Pe o contră, Avram a șutat de puțin pe lângă bară, însă chiar înainte de odihnă, UTA a dat lovitura. Burlă a centrat din corner și Man a înscris cu capul din 5 metri: 0-1.

Actul secund avea să fie înterzis cardiacilor, mai ales celor arădeni. Pe fondul unui ritm bun și al unui joc pe contre, trupa lui Nagy a reușit să-și majoreze avantajul. În minutul 58, Tănase a prins un șut de zile mari de la 23 de metri și mingea s-a dus cuminte în vinclu, la colțul lung. Ardelenii au revenit după numai un minut în joc, după ce Rusu l-a executat pe Miron din 10 metri ca urmare a unei pase filtrante primite de la Alupoaie. Numai două minute mai târziu, același Rusu putea marca din nou, dar „capul” său din mijlocul careului a trecut agonizant pe lângă. Meciul s-a mai liniștit puțin, iar Man îl putea închide dacă nu nimerea transversala din numai 7 metri ușor lateral stânga. Cu un sfert de oră înainte de final, brașovenii au primit un penalty la intervenția lui Botiș asupra lui Popa, iar Avram nu a greșit de la punctul cu var. La 2-2, „Bătrâna Doamnă” intra deja în vacanță, iar Chindia mergea la baraj. Dar, ca și în alte ocazii, spiritual „alb-roșiilor” avea să biruie în cele din urmă. După ce Petre a reluat peste din 10 metri, iar Iacob a intervenit miraculos la capul lui Man, Alex Manea a mai salvat odată situația. Burlă a fost din nou cu centrarea și puternicul fundaș cu lovitura de cap câștigătoare: 2-3 în minutul 89! Ultimele minute nu au mai produs nimic demn de consemnat și arădenii se pregătesc de barajele de promovare în Liga 1

Formații:

FC Brașov: Iacob – Moraru, Istrofor, Marin, Negotei – Avram, Pană (55 Rusu), Munteanu, Alupoaie – Buga (62 Manole), Andor (73 Popa).  Antrenor: Adrian Szabo.

UTA: Miron – Manea, Botiș, Filaret (83 Covaci), Burlă – Strătilă, Chindriș, Tănase, Copil (76 Rus) – Man, Curtuiuș (64 Petre). Antrenor:Roland Nagy.

Arbitri: Andrei Chivulete (București) – Aurel Onița (Constanța), Bogdan Gheorghe (București). Rezervă: Sergiu Anton (București).

Cartonașe galbene: Strătilă 31, Botiș 74, Miron 90+1

Observatori: Cornel Sorescu (Pitești), Horațiu Cioloboc (Târgu Mureș).

***

Play-off, ultima etapă

CS Mioveni – Gaz Metan Mediaș   1-1

Gălan 90+1 / Zaharia 44

FC Brașov – UTA   2-3

Rusu 59, Avram 75 / Man 45+2, Tănase 58, Manea 89

FC Baia Mare – Chindia Târgoviște   2-4

Munteanu 17, Vasilache 65 / Popa 44, 53 și 54, Honciu 60

Clasament final

clasliga2

FOTO: UTA Media Design

Leave a Reply