Mafia din sănătate acţionează prin intermediul politicienilor plasaţi în funcţii cheie

  • njwc.info
  • mai 11, 2016
  • 0

Anul acesta, românii sunt chemaţi iar să decidă cui vor să dea puterea politică şi accesul la resursele statului.
Cei care au înţeles cum funcţionează mafia din politică pot să determine o schimbare sau pot să lase decizia la mâna electoratului care votează disciplinat partidele inculpaţilor şi condamnaţilor din politică.
Cazul Hexi Pharma este doar unul dintre efectele activităţilor mafiei care aproape paralizează statul Român. Este o consecinţă a plasării statului şi resurselor sale în mâinile politcienilor corupţi, o mafie care acţionează şi în Sănătate prin intermediul politrucilor plasaţi pe funcţii cheie.
Scopul principal al politrucilor este să deschidă robinetul banilor publici către clientela de partid.
Unul dintre efectele criminale ale acestui mod de operare este transformarea spitalelor în anticamere ale morţii, unde pacienţii se internează cu o boală şi sunt ucişi de infecţii periculoase. Vorbim de o mafie atât de puternică şi bine consolidată încât a putut determina debarcarea unor guverne cu totul, atunci când interesele i-au fost puse în pericol.
Operaţiunile judiciare care vizează uneori această mafie ating, cu siguranţă, o mică parte din afacerile caracatiţei care a căpuşat sistemul de Sănătate până l-a adus în halul pe care îl vedem acum. Hexi Pharma este doar un exemplu concret de „Smecherie” prin care este parazitat sistemul sanitar.
Sunt sute sau mii de alte căpuşe de acest tip bine înfipte în sistem, paraziţi care storc şi mai mulţi bani decât şmecherii de la Hexi Pharma.
SRI informează că a trimis peste 100 de informări despre situaţia din spitale către preşedinţi de consilii judeţene, miniştrii ai Sănătăţi, şefi de guverne, în ultimii cinci ani. Dacă ne uităm peste numele inculpaţilor şi condamnaţilor care au ocupat astfel de funcţii, în această perioadă, înţelegem cât de irelevante şi inutile au fost aceste informări şi de ce nu s-a schimbat absolult nimic, ba chiar lucrurile s-au agravat.

SRI informa stăpânii mafiei despre efectele activităţilor mafiei din spitale.

Singura informaţie relevantă, din această perspectivă, este numărul adreselor făcute de SRI către procurori şi al începerilor de urmăriri penale declanşate după aceste informări. Însă, oricâte dosare penale ar deschide procurorii şi oricâte condamnări ar pronunţa Justiţia, fenomenul nu se poate stopa cât timp puterea politică ajunge iar şi iar în mâinile celor care văd în resursele statului numai şi numai o sursă infinită de beneficii personale sau de gaşcă.
Toate căpuşele din cauza cărora românii au ajuns să moară pe capete, cu zile, prin spitale pot exista şi prospera în primul rând cu sprijinul acelor alegători care au dat constant puterea politică în mâinile unor politicieni corupţi.

 

Sursa:

Lasă un răspuns