Lipova – Sântana – pentru unii extemporal, pentru ceilalți probă de BAC

  • njwc.info
  • April 29, 2016
  • 0

Mai cinci runde până la finele stagiunii în Liga a 4-a Arad, iar Lunca Teuz Cermei și Unirea Sântana se luptă la baionetă pentru titlul de campioană, cu Pecica și Crișul stând la pândă în caz că ambele mai pierd puncte pe drum. Probabil, cele două formații din frunte vor scăpa defintiv de una dintre urmăritoare și asta pentru că Progresul se deplasează chiar la Chișineu Criș în această rundă.

După cum se știe, Cermeiul și-a bifat victoria în această etapă încă de marți (5-0 contra Zăbraniului) și urmărește cu larg interes deplasarea celor de la Sântana la Lipova. Partida va avea loc mâine dimineață, începând cu ora 11 și se anunță una deschisă oricărui rezultat.

Singura formație ce a câștigat tot ce se poate în retur are parte de un ultim examen de foc înainte de partida de titlu de la Cermei. În tabăra Unirii nu se mai vorbește despre teze, s-a trecut la o altă categorie. „Am terminat cu tezele, intrăm în Bacalaureat. La Lipova e proba orală, mai aplicat ultima noastră deplasare grea înainte de meciul de la Cermei, la care sperăm să ajungem cu maxim de puncte în retur. Trebuie să abordăm la fel de încrezători și acest meci, să luptăm până la ultima picătură de transpirație, căci întâlnim una dintre cele mai bune echipe ale campionatului. Au jucători peste media Ligii a IV-a, mulți dintre ei cu meciuri în eșaloanele superioare și un antrenor foarte preocupat, care va pregăti în detaliu partida cu noi. În fine, mai au și un președinte pasionat și implicat în fenomen, care și-a atins deja multedintre obiective, cel mai imporant fiind obținerea finanțării pentru o bază sportivă modernă. Concluzionând, avem un meci foare dificil, dar sunt sigur că băieții vor da totul ca și până acum, agățându-se de acest parcurs pește așteptări, ce ne-ar putea aduce o satisfacție enormă la finalul sezonului”, a explicat Cătălin Puia, președintele „alb-negrilor”.  Dinu Donca are două absențe importante pentru deplasarea în orașul de pe Mureș și anume: Topac și Martin, ambii fotbaliști cu profil defensiv.

Lipovanii nu cred că proba de mâine ar trebui încadrată la examenul maturității, ci mai degrabă: „Eu zic că vor da doar ultimul extemporal înainte de încheierea mediilor. Până la urmă, nu suntem noi o echipă de speriat, iar înfrângerea de la Șofronea chiar nu ne onorează. De fapt, după acel meci jucătorii au fost informați că-și vor primi salariile pe luna aprilie doar dacă bat Sântana, sau măcar dacă nu pierd la capătul unei evoluții bune. Au și o primă specială din partea mea, așa că au toate motivele să dea totul mâine pe teren. Nu ne interesează deloc lupta pentru primul loc, Lipova nu poate să-și permită o înfrângerea după cea cu Aqua Vestul. Sigur, întâlnim o formație în formă, cu un atacant inspirat și pragmatic (n.a. Alex Capătă), dar avem și noi <<marfă>> pentru a le face față”, a punctat Radu Pop, președintele „șoimilor”. Denuț și Edu, incomplet refăcuți, sunt absențele lui Flavius Sabău pentru disputa din Sâmbăta Mare.

„Duelul” are și un ex. important. Răzvan Blănaru a îmbrăcat în tur tricoul celor de la Unirea Sântana, iar acum apără culorile Lipovei și, probabil, va fi printre jucătorii desemnați să-l anihileze pe golghterul Capătă.

Formații probabile: 

Lipova: Trifoi – Orza, Pașcu, Blănaru, Moisă – Simion, Tomuț, Bercu – Borteș, Vasinc, Sg. Popa.

Sântana: Dulhaz – Paven, Brozbic, Peia, Varga – Vuin, Mateiu – Cl. Popa, Josan, Lanțoș – Capătă.

 Arbitri: Mircea Ardelean – Alina Mihoc, Andrei Pantea. Observatori AJF: Răzvan Cadar, Constantin Vida

***

Restul rundei a 22-a în Liga a IV-a programează partidele:

Azi, ora 17

Păulişana Păuliş – Aqua Vest Şofronea

Arbitri: Ionuţ Nicoraş – Florin Vesa, Cristian Codoban. Observatori AJF: Traian Enoiu, Andras Mako

Sâmbătă, ora 11

Şoimii Şimand – UTA II

Arbitri: Dorinel Herţeg – Cristian Căşuţ, Flavia Dumitru. Observatori AJF: Corneliu Tiulea, Valer Mărginean

 

Sâmbătă, ora 14

Victoria Felnac – Frontiera Curtici

Arbitri: Ionel Deac – Sebastian Tomuţa, Sorina Betea. Observatori AJF: Dan Ologeanu, Gabor Biro

Sâmbătă, ora 17

Crişul Chişineu Criş – Progresul Pecica

Arbitri: Tudor Jurcă – Emil Cristea, Filip Cârmaci. Observatori AJF: Mircea Toderici, Ovidiu Coman

CS Glogovăţ 2013 – Voinţa Mailat

Arbitri: Alexandru Gornic – Dan Hanyecz, Gabriel Hărduţ. Observatori AJF: Romulus Tănăsescu, Gheorghe Sfăt

Leave a Reply