La Arad a fost înfiinţată prima bancă de scutece din ţară

  • njwc.info
  • august 2, 2016
  • 0

La Arad a fost înfiinţată prima bancă se scutece din România. Zece femei din oraş au fost provocate să ajute la strângerea de scutece pentru copiii abandonaţi în spitale.

Banca de scutece a fost amplasată în supermarketul Real şi a fost deschisă la ora 10.00. Anamaria Nyeki, preşedinta Cetăţii Voluntarilor, care este şi inţiatoarea campaniei, spune că speră ca bebeluşii abandonaţi să nu mai ducă lipsă de nimic de acum înainte în spitale.

Astfel, scutecele din bancă vor fi împărţite în decursul anului celor care au nevoie.

„A fost amenajată în incinta supermarketului Real o bancă cu rafturi, undeva în spate, unde vom aşeza pe categorii toate produsele primite şi puse de arădeni în coşuri.

Campania va ţine până în luna decembrie. Dorim ca cei de la spital să nu mai dea banii pe aceste produse, ci să le oferim noi, iar ei să investească acei bani în saloane şi aparate necesare”, spune Anamaria Nyeki. Momentan produsele primite vor fi pentru judeţul Arad, dar dacă este nevoie mare vor fi trimise şi în alte maternităţi din ţară.

Laura Andreiaş a fost una dintre arădencele provocate să ajute: „Dragele mele prietene, s-a lansat Banca de Scutece, un proiect umanitar prin care se strâng scutece de diverse mărimi pentru copiii abandonaţi din Spitalul matern. Am fost provocată de Anamaria Nyeki să mă implic în această campanie încă de la începutul ei. La rândul meu, vreau să vă provoc pe voi, prietenele mele, generoase şi întotdeauna dornice de implicare în nevoile societăţii în care trăim, să oferim, pe lângă scutece, îmbrăcăminte şi produse de igienă. Vă stau la dispoziţie pentru detalii şi vă invit la REAL”, a scris Laura pe site-ul de socializare Facebook.

O altă arădeancă, Monica Talpaş, a scris: „Banca de scutece!!!! Marea provocare. „Puterea mămicilor” va schimba sistemul, cotidianul, obişnuitul, sărăcia, neputinţa şi fata abandonului!!!! Din păcate nu avem puterea, ocazia sau posibilitatea de a „schimba” gândul unei femei care se hotărăşte să facă pasul greşit de a-şi lasă copilul, de a abandona un pui de om…un gest crunt, cutremurator pentru noi, cele care considerăm că ai noştri copii ne sunt universul, dar avem puterea de a ajuta, de a face ceva bun, de a schimba!!!Şi Doamne, ce bine!!!!un gest mic multiplicat devenea un „ceva ” important!!! DA, putem susţine aceşti pui abandonaţi măcar cu cele materiale care le lipsesc pe lângă marele gol sufletesc lăsat de cicatricea abandonului! Ca norocul ca, o minte luminata şi un suflet pe măsura a avut o idee minunată şi a sădit în noi provocarea provocărilor, e Anamaria Nyeki şi ideea lansării campaniei Banca de Scutece. Am acceptat cu inima deschisă provocarea şi vreau să ajut cu tot ce îmi stă în putinţă”.

De asemenea, Monica Talpaş, a scris şi cum funcţionează toată campania. „Onorez provocarea Anei şi pregătesc un pacheţel cu cele necesare pentru bebeluşii aflaţi în nevoie: scutece, produse de igiena, şerveţele umede, hăinuţe (orice de la bebeluşul meu sau orice pot cumpara şi se adresează bebelusilor) şi le duc in locul special amenajat la Supermarchetul Real – partener al campaniei. Apoi lansez provocarea altor mămici prietene şi cunoştinţe care doresc să facă un gest frumos, de suflet pentru aceste sufletele abandonate. Pentru a promova şi face cât mai cunoscută aceasta frumoasă campanie am un tricou de donator pe care îl dau mai departe fiecăreia care merge cu pachetul la standul din Real. Fiecare Donaţie vă rog sa o însoţiţi de un selfie în care purtând tricoul aţi imortalizat momentul. E o campanie inedită, bine gândita ca şi scop şi finalitate şi adresată unor îngeraşi care au nevoie de noi. Vă provoc cu drag!!!!”.

banca de scutece 3 banca de scuteze 3 banca scutece 1 banca scutece 5 banca scutece 2

 

Lasă un răspuns

http://medicaments-24.net

www.chemtest.com.ua/

https://steroid-pharm.com