Irak: 40 de membri ai SI au fost arestați într-o operațiune de anvergură

  • njwc.info
  • December 25, 2015
  • 0

Serviciile de informații irakiene au anunțat joi arestarea a 40 de membri ai organizației jihadiste Statul Islamic (SI) într-o operațiune de anvergură desfășurată în regiunile Bagdad și Diyala, informează AFP.

“Serviciile de informații irakiene, în coordonare cu forțele de securitate din Bagdad și Diyala, au efectuat o operațiune ce a condus la arestarea a 40 de membri” ai SI, s-a anunțat într-un comunicat.

Provincia Diyala este situată la nord de Bagdad unde SI nu mai are poziții fixe de aproape un an, dar unde gruparea comite atentate sinucigașe cu mașini-capcană, amintește France Presse.

“Multe bombe, centuri explozive și mașini utilizate de teroriști au fost capturate, precum și o mare sumă de bani folosiți pentru a finanța activitățile lor criminale”, adaugă comunicatul.

Potrivit serviciilor de informații, înainte de arestarea lor, combatanții SI au cerut ajutorul altor celule din țară, ceea ce sugerează că gruparea era într-o poziție slabă în regiunile Bagdad și Diyala.

Aceste arestări recente fac parte dintr-o operațiune ce a condus deja la arestarea a mai mult de 30 de jihadiști și anihilarea unei celule ce fabrica mașini-capcană la Bagdad în martie 2015.

Ele de asemenea coincid cu înaintea trupelor irakiene în orașul Ramadi, centrul administrativ al provinciei Al-Anbar (vest) controlată de SI din mai.

 

Sursa:

Leave a Reply