Încă o familie acuză autoritățile norvegiene că le-au luat abuziv copiii: I-au furat ca să îi dea altor familii. Îi trăgeau ca pe sacii de gunoi, iar micuţii se zbăteau, urlau

  • njwc.info
  • ianuarie 11, 2016
  • 0

Marius şi Claudia Rădulescu, doi soți din Arad, susțin că nu și-au mai văzut cinci dintre copii de aproape patru ani, de când aceștia au fost luați de către autoritățile norvegiene. Asemenea familiei Botnariu, aceștia acuză serviciul de protecție a copilului din Norvegia că le-au agresat și răpit copiii, notează Libertatea.

Marius Rădulescu susține că, pentru că este imigrant, a fost acuzat pe nedrept că a participat la jafuri armate și că a ucis un polițișt. După patru ani de procese, el a reușit să arate că este nevinovat, dar problemele nu s-au sfârșit.

În 2011, când băiatul lor a început școala, iar fetițele trebuiau să fie înscrise la grădiniță, el a cerut sprijin autorităților pentru înscrierea lor, dar vizitelele asistaților sociali au devenit suspecte.

“Când ne-au văzut copiii, care sunt frumoşi, chiar unul dintre asistenţii norvegieni m-a întrebat dacă aş fi de acord să se căsătorească un norvegian cu una dintre fetiţe, dar eu am spus că ea va decide asta când va fi mare. Apoi m-au întrebat şi dacă doresc să îi las câteva zile la nişte norvegieni, dar am refuzat”, a povestit Marius Rădulescu.

Speriat de insistențe, el a decis împreună cu soția să se mute în Suedia. Totuși, problemele au continuat, spune el, căci autoritățile norvegiene, în complicitate cele suedeze, s-au folosit de acuzaţiile false ce i-au fost făcute în trecut pentru a-i lua copiii.

“Au intrat în casă, m-au bruscat, au dat cu mine de perete şi au bruscat şi copiii. I-au furat ca să îi dea altor familii. I-au smuls pur şi simplu de la ea din mâini. A fost îngrozitor, vecinii mi-au spus că au fost martori şi copiii au făcut pe ei de frică, îi trăgeau ca pe sacii de gunoi, iar micuţii se zbăteau, urlau…”, a povestit tatăl îndurerat.

El se mai plânge că autoritățile române nu au făcut nimic pentru a-l ajuta să-și recupereze copiii.

“Nu vreau să jignesc pe cineva, dar e vorba de copiii mei, suntem batjocoriţi de cei care muncesc în instituţia statului român, de multe ori mi se închide telefonul. Sincer vă spun, habar nu am dacă mai îmi trăiesc copiii. Chiar nu ştiu nimic. Nu e în stare nimeni să îmi spună dacă vreun copil mai trăieşte. Nu se poate ca noi să fim mereu oaia neagră, ei ne lovesc, mi-au bătut soţia. Îşi bat joc de noi din cauza lipsei de implicare a autorităţilor româneşti. Eu m-am rugat lui Dumnezeu să nu mor până nu îmi iau copiii şi când îi văd, îi dau soţiei, iar apoi voi putea muri”, a conchis Marius Rădulescu.

Soții Marius și Ruth Bodnariu au rămas fără cei cinci copii ai lor, după ce Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia i-au luat abuziv pe minori din familie, pe motiv că aceștia primesc corecții fizice de la părinți. De asemenea, părinții sunt suspectați de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Drama familiei Bodnariu a iscat un val de proteste atât în ţară cât şi în străinătate.

 

 

Sursa:  

Lasă un răspuns

また、読み

https://photolifeway.com

www.etalon.com.ua/