Iliescu, singurul preşedinte reţinut în istorie. Nu înseamnă că a fost cel mai bun

  • njwc.info
  • noiembrie 27, 2016
  • 0

Care dintre președinții României va fi reținut în istorie? Răspunsul lui Lucian Boia

Istoricul Lucian Boia, invitat la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, a fost întrebat care dintre președinții României crede va fi reținut în istorie.

El este de părere că Ion Iliescu are cele mai multe șanse de a intra în cărțile de istorie ale viitorului, din cauza rolului pe care l-a avut în schimbarea de regim.

„Dacă am face o ierarhie peste 1.000 de ani sau peste numai 100 de ani, dacă se va mai vorbi despre unul sau altul din acești președinți, probabil că rolul cel mai mare l-a avut Ion Iliescu”, spune Lucian Boia. „A fost ieșirea României din comunism, cu tot echivocul procesului respectiv și așa mai departe. Nu îl laud pe Iliescu, dar probabil că e omul politic care a avut influența cea mai mare. Deci, Iliescu va fi, dar să vedem ce va face Iohannis până la urmă. Deocamdată aș paria pe Iliescu”, a precizat istoricul. „Ceea ce nu înseamnă o aprobare din partea mea a rolului pe care l-a jucat, dar pur și simplu. Așa și Ceaușescu va rămâne în istorie. Așa și Hitler a rămas în istorie”, a adăugat Lucian Boia.

sursa: 

Lasă un răspuns

citroen c4 цена

https://progressive.ua

www.pharmacy24.com.ua