Iată cum se decide soarta Spitalului județean! Un „reportaj” telefonic despre telefonul de la Falcă: trafic de influență pentru Olaru și Pistru. Geanina Pistru

  • njwc.info
  • noiembrie 5, 2015
  • 0

Ruptura dintre Falcă și Ioțcu s-a produs în momentul în care cel de-al doilea nu a mai răspuns la comenzile primarului-președinte de partid, care dorea să dicteze ce trebuie făcut cu toți banii județului și, mai ales, cu oamenii puși în funcțiile cheie din Arad. Ioțcu i-a dat cu flit „celui mai iubit dintre edili”, dar a făcut asta în interesul său personal și al grupului său – nu politic. Nu aveam multe dovezi că Falcă s-a supărat și l-a executat pe Ioțcu din aceste motive. Însă, începând de alaltăieri, le avem. Și nu numai…  Avem dovada clară că în ultima vreme Falcă nu este decât o marionetă legată la sforile pe care le ține în mână Geanina Pistru, fostul viceprimar al Aradului, soția deputatului cu același nume (Pistru). Iar aceasta (soția deputatului cu același nume), avându-l probabil la mână cu ceva (nu știm ce, dar probabil are legătură cu perioada în care i-a fost adjunct lui Falcă la Primărie, și știe multe, multe…), îi dictează acestuia ce trebuie să facă. Practic, dar și surpinzător, îl cam conduce pe primar. Iar acum… să ne explicăm.

Azi e joi. Marți, aflând că fostul consilier Glad Varga a dat în judecată partidul,

pentru a-și recupera niște bani, l-am sunat pe acesta și l-am întrebat. Mi-a confirmat. Constatând că e adevărat, am cerut confirmare și pentru o altă informație pe care o avem din aceeași sursă: „E adevărat că Geanina Pistru a făcut cu nervii pentru că Țolea a schimbat conducerea Spitalului Județean, implicit pe fina Geaninei, Mirela Bălan?”. „Nu știu asta”- mi-a spus Varga. Practic, eram în aer cu una dintre informații. Dar ia ghiciți cine mi le-a confirmat! Nu vă las să așteptați prea mult: pe rând, Geanina Pistru și Gheorghe Falcă… Iar doamnei Geanina (soția deputatului cu același nume),  i-am răspuns fără să-i cunosc numărul de telefon.

În rezumat, m-a sunat să-mi precizeze că nu are nimic cu nimeni, că știe că mă interesez, că pot să o sun oricând, să întreb orice, că îmi stă la dispoziție pentru orice subiect, bla, bla, bla. În gândul meu… „așa cum îi stai la dispoziție lui Falcă, sau doar… fostului deputat Riviș Tipei…”. Mi-am dat seama că nu dorește decât să afle dacă scriem despre scandalul din sediul PNL (pe rit nou, adică al fostului PD), cu ea urlând la Țolea pentru că acesta și-a permis să îi schimbe „pupila”, Mirela Bălan, fina care-i făcea jocurile și împărțea, împreună cu fostul manager, Teodora Olaru, banii Spitalului Județean Arad. Astfel, mă și pregăteam să mai dau niște telefoane pentru a afla exact ceea ce s-a întâmplat, simțind că subiectul arde tare și că e tensiune mare pentru „decapitările” care au avut loc în sistemul medical arădean.

Nu am mai apucat… Pe telefon, după vreo jumătate de oră, îmi apare numele lui Falcă. Mă suna. Înainte să-i răspund, prin minte mi-au trecut multe. „E clar. Îi doare tare că am aflat ceea ce se întâmplă. Nu le place” – mi-am spus.

Nu o să vă redau discuția în întregime, dar o să vă spun de la început că am fost sunat ca să mi se spună că Geanina Pistru (soția deputatului cu același nume), nu are treabă cu nimeni, am fost sunat să fiu luat la rost (da, da! Ca pe vremea prim-secretarilor, când presa întreagă le pupa picioarele de frică) și să se facă presiune asupra mea, implicit asupra redacției Special Arad.

Așadar…

Falcă: „Măi, Alin, nu e normal ce faceți. Știu eu că voi căutați să vă vindeți produsul, dar campania împotriva lui Olaru și a celorlalți de la spital nu a fost bună. Voi, împreună cu Țolea, care încă nu știe prea multe…”

Eu: „Vă faceți că nu știți. Nu a fost o campanie Special Arad, făcută doar acum, când a fost concursul, cum încercați să sugerați voi. Ea a început în urmă cu un an de zile, din dorința de a da curs nenumăratelor reclamații vizavi de ceea ce se întâmplă în spital. Faptul că Țolea i-a schimbat pe toți – înțeleg acum că fără să ai vreun rol, așa cum se zvonea, ba dimpotrivă – pe noi ne bucură și să știi că majoritatea celor din spital răsuflă ușurați. Și speră în schimbarea în bine.”

Falcă: „Hai, lasă-mă cu astea. A fost o campanie, iar doctorița Olaru nu trebuia schimbată, că ea a făcut atâtea pentru spital, se înțelege bine cu Casa de Asigurări de Sănătate, a dezvoltat Spitalul Municipal, iar acum se pregătea să acrediteze Spitalul Județean, în februarie. Și i-a schimbat și pe directori…, nu e continuitate, nu e bine. Dar îmi spune Geanina că nu știu ce aveți cu ea… Nu mai poate lumea să discute nimic, că vă băgați voi…”

Eu: „Ne băgăm pentru că discuția a avut loc în sediul de partid. Și, dacă tot îmi spui de Geanina, pot să îți spun că voi doi, tu cu ea, mi-ați confirmat acum, prin interesul dovedit de a mă suna, că s-a întâmplat ceva acolo.”

Falcă: „Eu știu că scrieți despre mine pentru că eu aduc audiență, dar cred ca trebuie să ne întâlnim și să vă explic eu tot ceea ce se întâmplă în Arad, că eu le știu cel mai bine. Acum, voi, cu Țolea… Nu mai faceți campanii din astea că…”

Eu: „Nu mă mai lua pe mine cu Țolea! De când e președinte nu ne-am văzut niciodată și, în , o singură dată m-a sunat să mă întrebe dacă avem ceva cu el, criticându-l. I-am și răspuns atunci că avem cu oricine, mă refer la voi, oamenii politici, care nu pun binele public în prim plan. ”

Falcă: „Eu știu mai bine. Eu sunt singurul politician adevărat din Arad, pot eu să-ți explic ce și cum. Plec dimineață din Arad, dar săptămâna viitoare vreau să ne întâlnim să îți explic eu mai multe”.

Ei bine, cred că n-o să ne întâlnim curând. Poate, eventual, în conferințele de presă sau în ședințele Consiliului Local. Și punct. Cât despre telefon… Să sune la alte redacții, așa cum s-a obișnuit, redacții care îi bagă în seamă toate cuvintele, presiunea și traficul de influență pe care-l face voit sau nu.

Și-acum…

ce s-a întâmplat la sediul PNL Arad, luni și marți, așa cum le-am aflat pe toate vorbind cu multe surse, cărora nu neapărat le e frică de Geanina Pistru (soția deputatului cu același nume), și de Falcă (sper că observați pe cine am pus primul, și nu pentru că „ladies first”…), dar care preferă să rămână anonime.

Președintele interimar Țolea a fost luat „în șuturi”, s-a urlat la el – mai ales Genina Pistru, dar și Gheorghe Falcă – pe motiv că „de ce schimbă tot, că nu reprezintă interesele partidului”. La care Țolea le-a răspuns că își asumă deciziile luate, că e convins că Spitalul Județean e acum pe mâini mult mai bune. Mai multe nu s-au auzit pentru că cei trei vobreau „aprins” într-un birou, nu de față cu toți: Moșneag, Guțu, Țițirigă și alți membri.

 

De fapt, scandalul are o singură miză: nu neapărat Olaru, care a picat examenul în mod lamentabil, nefiindu-i predate subiectele cu o zi înainte, așa cum exista înțelegerea, cât Bălan. Pentru Mirela Bălan a făcut scandal Geanina Pistru (soția deputatului cu același nume). Și nu ne e greu să înțelegem că Geanina își dorea să o aibă pe fina Bălan la „comandă”, în Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, pentru că anul viitor, înainte de campania electorală, se încheie toate contractele mari ale unității sanitare și trebuie licitate altele… Vă dați seama ce înseamnă asta? Să nu mai ai tu frâiele la capătul telefonului atunci când e momentul…

Președintele interimar Adrian Țolea…

Pe termen scurt, e clar, poate pierde mult, chiar și funcția, nebătând pas de defilare la interesele de grup din PNL. În același termen, scurt, poate câștiga în planul imaginii, el alegând să acționeze cum îi dictează conștiința și, probabil, frica de a „da cu subsemnatul”.

 

Sursa: www.specialarad.ro

Lasă un răspuns

заказ воды на дом

www.best-cooler.reviews

pillsbank.org/fr/produit/avanafil