HERNIA DE DISC SE TRATEAZĂ ÎN 20 DE MINUTE ÎNTR-UN ORAȘ DIN ARDEAL!

  • njwc.info
  • February 22, 2016
  • 1

Pacienții care suferă de hernie de disc pot alege tratarea acestei afecțiuni printr-o procedură minim-invazivă, care durează numai 20 de minute: Nucleoplastia. Acest lucru este posibil la spitalul Sf. Constantin din Brașov.

„Avantajul acestei metode de tratament este diminuarea presiunii la nivelul discului intervertebral degenerat și scăderea tensiunii la care sunt supuse elementele nervoase din canalul rahidian, toate acestea fără ca pacientul să sufere vreo incizie”, spune Dr. Mihail Dăncescu, șeful secției Neurochirurgie din cadrul Spitalului Sf. Constantin.”

Încadrată în categoria afecțiunilor degenerative ale coloanei vertebrale, hernia de disc se manifestă la nivelul discurilor aflate între vetrebrele coloanei și constituie una dintre cele mai serioase boli de natură neurologică, prin numărul mare de cazuri și prin intensitatea suferinței produse.

Pentru o lungă perioadă de timp, procedurile neurochirurgicale au fost privite cu teamă și reticență, însă, odată cu apariția conceptului de chirurgie spinală minim-invazivă, aceste temeri au fost lăsate deoparte. Nucleoplastia este o astfel de procedură minim-invazivă, care se adresează în mod specific pacienților cu hernie de disc.

Sursa:  / Foto:

One thought on “HERNIA DE DISC SE TRATEAZĂ ÎN 20 DE MINUTE ÎNTR-UN ORAȘ DIN ARDEAL!

  1. Aşi dori sã ştiu cât de sigurã este aceastã operaţie de hernie de disc. Dacã dupã operaţie pacientul va mai avea de suferit şi evident pe parcursul anilor ar mai fi necesarã vre-o intervenţie chirurgicalã?
    Vã mulţumesc anticipat Vintila.
    Schwanenstadt la 22 feb.2016

Leave a Reply

подробно

у нас