Guvernul vrea să termine până la 15 februarie noua lege a salarizării. Declaraţia a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Executivului, care vorbeşte de introducerea unor criterii de performanţă pentru angajaţii de la stat. Negocierile încep de mâine.

  • njwc.info
  • ianuarie 13, 2016
  • 0

În acest moment, avem 110 clase de salarizare și, din acestea, 24 sunt deja suprapuse, ca urmare a majorării salariului minim din 2010, într-un ritm accelerat. Avem nivel de salarizare care nu mai diferă pentru aceeași funcție în ministere sau instituții diferite, dar care sunt cel puțin la nivelul clasei de salarizare, în aceeași clasă. Lipsesc criteriile de performanță. De asemenea, avem situația în care salariile de bază ale persoanelor cu vechime în muncă au ajuns să fie mai mici decât ale debutanților. Tot ca urmare a modificărilor din ultima perioadă, și salariile cu studii superioare au ajuns să fie la nivelul salariaților cu studii medii. Toate aceste chestiuni trebuie clarificate în acest grup de lucru constituit din doi vicepremieri, ministrul Muncii, care coordonează grupul, ministrul Finanțelor și Justiției, vor fi evident introduși și reprezentanți ai confederațiilor sindicale reprezentative”, a spus Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Grupul de lucru își va începe activitatea mâine, urmând să aibă o serie de întâlniri, până pe 4 februarie, cu autoritățile centrale, locale, sindicatele, patronatele și reprezentanți din ministere.

În perioada 5-10 februarie, proiectul ar trebui să intre în ședința de guvern, în formă finală. 

Salariul minim urmează să fie majorat, de la 1 mai, la 1.250 de lei.

 

 

Sursa: 

Lasă un răspuns

Сиалис 10 мг

https://topobzor.info

http://np.com.ua