„Youzarsif-H“ a sosit în Portul Midia Năvodari miercuri, 26 aprilie, la ora 2.25 şi a plecat de aici la ora 19.46. A fost în tranzit în Portul Constanţa, pe unde a trecut la ora 20.54. Vasul se îndrepta spre Iordania, dar la circa 40 km nord-vest de strâmtoarea Bosfor a ciocnit o navă-spion a Rusiei, care efectua o misiune de recunoaştere în apropierea coastelor Turciei.

, sub nivelul apei, ceea ce a dus la scufundarea sa. Niciun membru al echipajului nu a fost rănit, toţi cei 78 marinari militari fiind evacuaţi la timp – a anunţat Ministerul Apărării din Rusia. Cargo-ul din Togo a fost avariat la prova, dar şi-a continuat drumul, fără alte incidente.

Vaporul „Youzarsiif-H“ transporta 8.800 oi în Aqaba, singurul oraş-port din Iordania, unde trebuia să ajungă la 3 mai, ora 17, conform site-ului vesselfinder.com. Nava sub pavilion Togo este de dimensiuni mici, având capacitate 2.103 tdw, dimensiuni 75 x 13 metri şi carena adâncă de 5,03 metri.

Vasul a plecat la 31 martie din Sete, Franţa, a făcut escală în Algeria, la Alger (5 aprilie) şi Oran (7 aprilie), apoi a mers în Spania (11 aprilie), iar la 26 aprilie a staţionat în Midia-Năvodari.

Vasul Yousarzif-H din Togo care a scufundat nava-spion rusească Liman Sursa hammamilivestock.com

Sursă: