FOTO Lansarea cărţii „Bandele de stradă”, un eveniment elegant şi plin de rafinament intelectual

  • njwc.info
  • ianuarie 18, 2018
  • 0

Eleganță, profesionalism și rafinament intelectual. Este descrierea pe care Prof. Univ. Dr. Doru Buzducea, decanul Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială din Bucureşti, a dat-o evenimentului dedicat lansării oficiale a cărţii „Bandele de stradă” scrisă de sociologul, jurnalistul şi criminologul italian Luca Vincenti.

„Un eveniment plin de eleganță, de profesionalism și de rafinament intelectual pus în scenă de către colegii mei sociologi și profesori SAS: Petronel Dobrică, Darie Cristea și Gabriel Jderu, cu sprijinul doamnei jurnalist Untaru Claudia. Vorbim de lansarea cărții sociologului și jurnalistului italian Luca Vincenti. Mulțumim tuturor colegilor prezenți, studenților, jurnaliștilor, publicului interesat de fenomenele sociale greu de cercetat și monitorizat”, a declarat decanul Doru Buzducea după lansare.

Profesorii care au luat cuvântul, dar şi autorul, au făcut ca această lansare să fie una interesantă, pe placul audienţei.

Sala  Dimitrie Gusti din cadrul facultăţii a devenit neîncăpătoare pentru cei care au ales să participe la această lansare de carte în care autorul Luca Vincenti a povestit cum s-a „născut” volumul şi prin câte a trecut pentru ca lucrarea să poată vedea lumina tiparului. Vorbim despre o carte document care a fost interzisă timp de 15 ani în Italia şi la care autorul a lucrat şapte ani, punându-şi în tot acest timp viaţa în pericol.

Pe lângă studenţi şi profesori în sală s-au aflat şi persoane din alte medii sociale care au avut ocazia să îl cunoască pe autor printre care medici, directori, piloţi.

“«O operă cu caracter internaţional, remarcabilă, originală şi avangardistă care adaugă un bogat conţinut informaţional la cunoașterea unui fenomen social nou pentru Europa» după cum afirmă Ilustrul Prof.Univ.Dr. Luigi Alfieri, de la Universitatea de Studii din Urbino (Italia). O lucrare de referinţă care așa cum a menţionat domnul Prof.Univ.Dr. Doru Buzducea, decan al Facultății de Sociologie si Asistență Socială din București și moderator erudit al acestui eveniment cartea va constitui un manual de studiu documentar pentru studenții de la această facultate”, a declarat medicul PhD Tatiana-Alice Florescu-Bleotu.

Pilotul Adrian Zaharia spune despre autorul Luca Vincenti: „prima persoana care a reuşit să descifreze codurile bandelor de stradă din lume şi a Mafiei organizate. O carte care a fost interzisa timp de mai bine de 15 ani”.

La finalul evenimentului înainte de sesiunea de autografe autorul a prezentat un filmuleţ despre bandele de stradă existente în Italia, dar şi despre modul cum a reuşit să-i intervieveze pe unii dintre ei.

Succesul italianului nu s-a văzut doar la lansarea de la Bucureşti, el a reuşit să cucerească şi mediul virtual. Doar unul dintre filmuleţele care prezintă această lansare în România a avut aproape 30 de mii de vizualizări, zeci de distribuiri şi comentarii. Impactul pe pagina de Facebook fiind de 50.696 persoane până la această oră. De asemenea, autorul va putea fi urmărit în emisiunea jurnalistului Val Vâlcu, de la DC News.

Următoarea lansare a cărţii va avea loc la Arad la începutul lunii februarie.

Detalii despre carte şi autor pot fi găsite pe pagina de

Lasă un răspuns