Febra de după vaccin. Nouăți.

Niciun comentariu

Medicul arădean, Otilia Ţigănaş, a postat pe un material în care vorbeşte despre febra la copiii de după vaccin.

Întâi două vorbe despre vaccin.

Ce e vaccinul?

O păcălire a organismului. Îi introduci o parte neagresivă din microb și el, organismul, se crede atacat. „Mușcă” la păcăleală. Va produce soldați de apărare, anticorpi, astfel încât, atunci când microbul întreg, adevărat, pătrunde la atac, armata e deja pregătită!

 

Lupta dintre Păcălici (vaccin) și corp, perioada în care organismul își adună trupele se poate vedea în afară, sau nu. Dacă se vede, cum se vede?

 

Păi, febră, indispoziție, o scurtă blegeală a copilului. Normal. În corpul lui se dă o luptă.

 

Prin febră, (de fapt prin ascensiunea reală a temperaturii), înțelegem peste 38,5  grade Celsius măsurate cu termometrul în funduleț. Scuzați-mi diminutivul, îl detest, dar mă ajută să empatizez cu mamele. Mămicile. (Apropo, cel mai haios e „graviduță”, că „gravidă sadea” e prea brutal și poate șoca.). Așadar continuăm lecțiuța.

 

Bun. Informațiile mele, de aici încep. Și anume. Studii medicale (link către studii în josul articolului) au arătat că administrarea PREVENTIVĂ de antitermic, de exemplu Paracetamol, nu-i indicată. Se dă, de preferat, cauză-efect.

 

Dacă, postvaccinal, copilului îi crește temperatura peste 38,5 grade în fund(…uleț), îi dai antitermic. Dacă nu, nu.

 

Se pare, deci, că anticorpii generați fără antitermic, sunt mai mulți. Este ca un fel de îndemn – “Nu-i înăbuși micuțului tău lupta! Scopul  e ca organismul lui să învingă, nu să oprești la jumătate războiul.”

 

Substanța recomandată și azi e Paracetamolul, dar nu am găsit studii care să explice de ce Paracetamolul mai mult decât Ibuprofena (sirop gen Ibalgin, Algin baby). De exemplu.

 

Personal și fără să fi făcut studii proprii, fără să fi publicat asta undeva, dacă vreun copil îmi face febră (febra este un sindrom, e mai mult decât o creștere a temperaturii) cel mai rapid și spectaculos rezultat mi se pare (MI SE PARE!!) că-l obțin cu Metamizol. Clasicul Algocalmin. Novocalmin. Supozitoare sau picături. Și fac mamele fericite. Vezi continuarea pe .

 

 

Category: Arad
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

www.topobzor.info

https://topobzor.info
Meniu