Familia Regală vrea să fie scutită de taxa pe Castelul de la Săvârșin. Cum justifică

Niciun comentariu

La începutul anului, Familia Regală a cerut, autorităților din comuna Săvârșin, Arad, scutirea de la plata taxelor locale, invocând prevederi din Legea 44/1994 privind veteranii de război și din noul Cod Fiscal. Informația a fost confirmată de Ioan Vodicean, primarul comunei Săvârșin în mai multe publicații. Suma se ridică la 33-35 de mii de lei anual.

 

Biroul de presă al Majestatii Sale a precizat, într-un comunicat, că cererea de scutire respectă noul Cod fiscal, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016.

Informatia apare în contextul în care regele Mihai se regăsește pe lista publicată de ANAF, cu o datorie de peste 4 milioane de lei.

Conform reprezentantilor Casei Regale, este vorba despre obligații fiscale contestate, iar procedura judiciară e în curs.

Casă Regală a României ocupă locul 81 în Top 300 Capital 2015, cu o avere de 58-60 milioane de euro, care ar constă în mii de hectare de terenuri agricole și de păduri, castele și numeroase păduri, potrivit Capital. Aceste proprietăți au aparținut Familiei Regale până în 1948, când au trecut în proprietatea statului, însă după Revoluție, multe din acestea au fost recuperate. Printre proprietăți se află și domeniul regal de la Savarsin. Castelul de la Savarsin a restaurat, fiind inaugurat în octombrie 2015, după opt ani de lucrări. Castelul a fost retrocedat Regelui Mihai în 2001.

 

Category: Arad
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

www.monaliza.kiev.ua

here best-cooler.reviews

У нашей компании интересный сайт на тематику Продать жмых в Луганской области http://agroxy.com Meniu