Falcă vrea iarbă proaspătă . Și un LAMBORGHINI…

  • njwc.info
  • December 29, 2015
  • 0

Dimpreună cu câțiva concetațeni am avut onoarea să particip la penultima ședință de Consiliu Local al acestui sfarșit de an, o ședință fulger în care timp de 48 de minute s-au aprobat toate inițiativele onorabilului nostru primar. Atrag atenția asupra acestui lucru deoarece fiecare articol era insoțit de sintagma „LA INIȚIATIVA PRIMARULUI”. S-a votat unanim în bloc fără prea multe abțineri sau contre  ca și cum opoziția și puterea s-ar fi ințeles în prealabil . Nimic rău în asta daca totul s-ar îndrepta pentru și în interesul cetățeanului. Doar că la un moment dat mi-a atras atenția un articol al cărui subiect principal era iarba. Și nu orice iarba ci chiar aceea de pe stadionul nenăscut al onorabilului nostru primar, viitoarea arenă Francisc Neuman.
Asa că la inițiativa primarului, Consiliul Local aprobă cu unanimitate de voturi cheltuirea din banii arădenilor a sumei de aprox. 2 milioane de euro pentru ceva iarba și câteva scule.
INDICATORI TEHNICO-ECONOMICI :
Valoarea investiției:                       4.967,736 mii lei (inclusiv TVA)                                                                                                                       
din care C + M:                                3.092,982 mii lei (inclusiv TVA)
Utilaje fără montaj:                            611,640 mii lei (inclusiv TVA)
 Dotări:                                                      99,044 mii lei (inclusiv TVA)
Mai exact iarba in „valoare” de 9840 de metri patrați niște fanioane ,banci pentru arbitri ,utilaje diverse si un tractoraș. Acum daca tractorașul respectiv nu e cel cu numarul 1 al celebrului FERRUCCIO LAMBORGHINI (cu asta s-a ocupat inainte de a produce bolizii cu același nume ) și a fost achiziționat in urma unei licitații la casa Lloyd’s fiind „apreciat” la vreun milion de euro nu vedem ce ar costa din umila lista de mai jos inca un milion de euro.
Nr. crt.           Denumire                                                                       Cantitate
1          Total suprafaţă amenajată                                                    9,840 mp
Din care: – suprafaţă cu gazon natural                                         8,311  mp
                    – suprafaţă cu gazon artificial                                      1,529  mp
2          Bancă rezerva profesional pentru jucători fotbal cu 13 scaune         2 buc
3          Bancă pentru oficiali cu 2 locuri                                                              1 buc
4          Porţi de fotbal cu plasă                                                                       1 pereche
5          Fanioane colţuri teren (1 set 4 buc)                                                          1 set
6          Fanioane arbitri                                                                                            1 set
7          Plasă nisipare                                                                                                1 buc
8         Pompă de suprafaţa (2 Pompe centrifugale orizontale multietajate/1 grup pompare, Construcţie pompe  – Oțel inoxidabil, Tablou electric comanda, Colector distribuitor, Recipient de hidrofor cu membrana de 24 l/pn 10 bar)           2 buc
9         Pompa SP 5A-21, Tablou Alimentare si Protecţie, Sonda Nivel, Releu Nivel, 90 ml cablu                          2 buc
10       Rezervor orizontal îngropat 80 mc                             1 buc
11       Tractoraş multifuncţional  35 CP                                 1 buc
12       Maşina de însămânţat şi supraînsămânţat                1 buc
13       Utilaj de tuns gazon helicoidal acţionat cardanic     1 buc
14       Utilaj de aerat                                                                   1 buc
15       Maşina multifuncţionala de aerat şi nisipat               1 buc
16       Utilaj erbicidat                                                                  1 buc
17       Maşină de fertilizat                                                           1 buc
18       Cilindru compactor maximum 300 kg                         1 buc
Sigur sonda de nivel sau mașina de insamantat ori membrana hidroforului dimpreună cu mașina de fertilizat nu insumează impreună celalalt milion de euro de asta fiind siguri deoarece le-am gasit la Praktiker si erau la reducere de sărbători. Tot acolo am gasit si un tractoraș, evident nu la fel de performant cu cel „pilotat” de către onorabilul inginer-primar dar in schimb mult mai ieftin si aproape la fel de eficient. Asta daca nu trebuie să faca altceva decât să tragă după dânsul niște utilaje (aerat, erbicidat si suprainsămânțat). Și costă doar 12.000 euro.
Tractor Kioti 35CP
Disponibil in 3  rvariante    Producator: Corea Cod: Tractor KIOTI 35CP

Pret 12000 euro ( 35 C.P ) fara TVA

  • Tractor 35CP:  Culturi agricole,  Legumicultura, Intretinera  pajistilor, Intretinere spatii verzi.
  • Oferim serive autorizat si garantie 2 ani

Probabil ca totuși  fanioanele arbitrilor  și porțile „pereche” au tras „greul” în această ofertă acceptată cu ușurință maximă de catre TOȚI consilierii noștrii locali în frunte cu onorabilul Ghe.Falca. Ca și concetățenii mei să aibă un termen de comparație gazonul de pe Arena Națională (ultimul și cel care a rezistat) a costat 100.000 de euro ,cel de pe Etihad Stadium ,stadionul celor de la Manchester City a costat in jur de 135.000 lire sterline, iar cel din Milano Stadio Giusepe Meazza in San Siro costa in jur de 120.000 euro.
Evident ca noi cei de la njwc Că Suntem Aradeni nu vedem nici o problemă vis a vis de sumele enorme și exagerate pe care Consiliul Local le aproba la inițiativa primarului – inginer (în cunoștința de cauză, sau nu) atat timp cât în România avem cele mai scumpe autostrăzi din Europa, cele mai scumpe programe de calculator din lume iar in Arad cele mai mari taxe din Romănia.
Problema apare însă când observăm pe cine a „învrednicit” primarul-inginer să întocmească studiul de fezabilitate care va sta la baza acestei achiziții.
Cu stupoare aflu că S.C. KRONSTADT LANDSCAPE ARCHITECTS S.R.L. din Brasov are aceasta onoare. De ce cu stupoare ? Deoarece firma în cauza, în urma unei „lejere” căutări pe internet aflăm că se ocupa cu orice altceva decât cu dotarea arenelor de fotbal. Și mai exact cu „Loc de fumat in curte interioara, Jud. Brasov, 2013” sau cu „Gradina de primire cabinet de avocatura, Bucuresti, 2014”,ori „Parcul Caragiale, Jud. Prahova, 2014 – 2015”.
Că primarul Aradului Ghe.Falca nu are nici un respect pentru sport in general și pentru stadioane in particular este un lucru cunoscut in Arad. Sa girezi o firmă de apartament care are la prezentarea generala locuri de fumat si curti interioare ca realizari principale incredințându-i în cunoștința de cauză o investiție așa importantă pentru oraș denotă faptul ca ți-ai pierdut și ultima fărâmă de respect pentru Arad si Arădeni. Probabil Ghe.Falca a uitat (sau poate nici nu a știut vreodata) ca acest gazon a găzduit la un moment dat un meci de Cupa Campionilor UTA reușind să elimine chiar deținatoarea titlului Feyenoord în 1970. Sau ca șase titluri au ajuns la Arad multe din meciurile care au dus la aceste rezultate desfașurându-se pe gazonul pe care primarul-inginer împreună cu consilierii lui vrea să o încredințeze unei firme care se ocupă cu amenajarea locurilor de fumat.
Domnule Ghe.Falca cu respect vă amintesc că acolo unde dumneavoastră împreuna cu Moșneag, Maris, Ciupe, Bognar si alții decideți istoria recenta a orașului nostru, au pașit înaintea voastră cu respect pentru oraș Dembrovschi, Domide, Șchiopu, Axente si Coco Dumitrescu.
Sunteți prea mic domnule Ghe.Falca pentru orașul ăsta. Și nu pentru că ar conta in ochii dumneavoastră ce vă spunem noi Aradenii, ci pentru că în comparație cu titanii care au „călcat” iarba pe care dumneavoastră vreți să o murdăriți cu această achiziție deveniți și mai insignifiant si neimportant. Ne-ați „furat” istoria cand ne-ați demolat stadioanele înlocuindu-le cu rafturi pline de „nimicuri” însă fiți convins că în iunie 2016 veți avea din partea noastră un raspuns la „inițiativele” dumneavoastră.
Am trait „Cenaclul” lui Păunescu pe acest gazon, am suferit ca un câine cand Poli ne-a furat o promovare binemeritată însă sunt convins ca de anul viitor voi respira din nou liber acolo unde noi cei care iubim Aradul ne vom întalni duminică de duminică să respectăm un stadion care ne-a adus atatea bucurii si dezamăgiri la un loc.
„SĂ TRAIEȘTI BINE” domnule FALCĂ și tu și CONSILIERII tăi.
Calin Costea
membru fondator al partidului local njwc Că Suntem Arădeni

Leave a Reply

диспенсер для воды

лабораторные весы