FALCA SI-A LUAT JUDETUL INAPOI. INTERIMARUL TOLEA, TRAS PE LINIE MOARTA IN CJA

  • njwc.info
  • noiembrie 17, 2015
  • 0

Preşedintele PDL Arad, Gheorghe Falcă, a reuşit să-şi ia judeţul înapoi, judeţ pierdut în urmă cu doi ani, când „rebelul“ Ioţcu n-a mai dorit să asculte ordinele de la partid. Imediat după arestarea lui Nicolae Ioţcu, Falcă și-a impus credinciosul vicepreşedinte Adrian Ţolea la conducerea CJA, iar lucrurile păreau a reintra în normal. Adică, Falcă părea că va controla cu degetul mic Consiliul judeţean. Numai că, instalat pe funcţie, Adrian Ţolea a prins şi el gustul puterii şi a început să iasă din cuvântul şefului, văzut până nu demult ca un Dumnezeu al portocaliilor din Arad. Alții, puțini, îl văd și astăzi.

Aşa că Falcă a apelat la un om de şi mai mare încredere, Gheorghe Stoian, angajat al Primăriei Arad, care a fost instalat în funcţia de administrator public. Iar ca lucrurile să fie sigure până la capăt și Falcă să-şi ia cu adevărat judeţul înapoi, Gheorghe Stoian a fost învestit cu puteri depline în CJA.

În şedinţa de marţi, consilierii judeţeni au avut pe masă o nouă organigramă a CJA, organigramă despre care aflăm din surse demne de încredere din PDL Arad că a fost făcută la partid, peste capul lui Adrian Ţolea. Astfel, în urma deciziilor luate la PDL, administratorul Gheorghe Stoian a devenit, practic, adevăratul preşedinte al CJA, interimarului Ţolea fiindu-i lăsate în grijă doar Centrul Cultural Judeţean (unde va fi „parcat“ ca director, din iunie 2016) şi Evidenţa Persoanei.

Chiar dacă, pe hârtie, Stoian va fi în subordinea lui Ţolea, în realitate, administratorul public va conduce tot ce înseamnă Consiliul judeţean, aşa cum se vedeţi din noua organigramă. Practic, Stoian va avea în subordine Direcţia Administraţie Publică, Direcţia Amenajarea Teritoriului şi Urbanism, Direcţia Economică, Direcţia Tehnică şi Investiţii, Direcţia Programe de Dezvoltare, Spitalul Clinic Judeţean, Compania de Apă şi Aeroportul Arad. Cu alte cuvinte, cu excepţia Centrului Cultural şi a Evidenţei Persoanei, tot ce e important în CJA e în subordinea administratorului public Gheorghe Stoian care, la rându-i, e de când se ştie în subordinea lui Gheorghe Falcă. Și nu iese din cuvântul acestuia.

Într-un fel, pentru Ţolea e mai bine, fiindcă e ferit de o nouă vizită a celor de la DNA. Asta dacă nu se bagă la învârteli la Centrul Cultural Judeţean. În schimb pentru omul politic Adrian Ţolea, situaţia e cât se poate de nasoală. Când să demonstreze şi el de ce este în stare, s-a trezit pe post de decor în Consiliul judeţean Arad, care a intrat, de astăzi, oficial, pe mâinile președintelui PDL Arad, Gheorghe Falcă.

Mișcarea a fost taxată de consilierii opoziției, care în ședința de marți au votat împotriva noii organigrame. „Această organigramă arată că primarul Falcă și-a întins tentaculele și peste Consiliul județean Arad. Nu ni se pare normal ca un primar să conducă și Consiliul județean, fără să fi primit voturile cetățenilor în acest sens. Tocmai din acest motiv, consilierii județeni PSD au votat împotriva noii organigrame prin care, practic, administratorul public devine președinte al Consiliului județean“, a declarat, la finalul ședinței, consilierul Daniel Duruș.

sursa livearad.ro

Lasă un răspuns

monaliza.kiev.ua

www.medicaments-24.com

www.best-mining.com.ua