Erdogan închide academiile militare din Turcia, după lovitura de stat

  • njwc.info
  • iulie 31, 2016
  • 0

Comandanții armatei vor raporta ministrului apărării, iar academiile militare vor fi închise, a declarat sâmbătă, într-un interviu televizat, președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

 

Într-un interviu pentru postul de televiziune A Haber, Erdogan a spus că academiile militare vor fi înlocuite de o universitate națională de apărare. Decizia ar urma să fie publicată duminică în Monitorul Oficial.

 

În același timp, Erdogan a anunțat că va reduce efectivele jandarmeriei, dar că va întări arsenalul acestor forțe de securitate. Măsurile au fost luate ca urmare a loviturii de stat din 15-16 iulie.

 

În același interviu, președintele turc a mai spus că avocații săi au început să lucreze la retragerea proceselor intentate persoanelor care l-au insultat, printre care cetățeni obișnuiți sau membri ai partidelor de opoziție.

 

În , liderul turc a afirmat că Fethullah Gülen nu este decât o ‘marionetă’ și că altcineva s-ar afla în spatele acestuia.

 

Sursa:

Lasă un răspuns

Узнайте про важный блог на тематику Продать ячмень в Запорожской области https://agroxy.com/prodat/jachmen-102/zaporozhskaya-obl
http://np.com.ua

agroxy.com/prodat/shrot-163/kievskaya-obl