Dorina Lupșe: „Avem facturi mai mari la salubritate”

  • njwc.info
  • februarie 14, 2017
  • 0

Dorina Lupșe, președinta ULAL Arad a anunțat că facturile la salubritate sunt  mai mari, deoarece vor cuprinde și o nouă taxă de mediu.

„Asa cum ne-am obisnuit ca o bucurie sa nu vina niciodata singura, odata cu facturile mari la incalzire avem si facturi mari la salubritate. Incepand cu luna ianuarie 2017 factura la salubritate va cuprinde si o noua taxa de mediu mai exact taxa pentru deseuri inerte si nepericuloase, instituita in baza Ordonantei de Urgenta nr.196/2005 cu modificarile si completarile ulterioare.

Aceasta ordonanta stabileste prin art.9 alin(1) lit.c) ca in anul 2017 pentru deseuri inerte si deseuri nepericuloase incredintate pentru eliminare finala prin depozitare se incaseaza o taxa in cuantum de 80 lei/tona care se face venit la Fondul pentru mediu.

Daca romanii s-au bucurat ca au fost eliminate 102 taxe printre care  taxa auto, guvernantii nostri s-au gandit ca ar fi bine ca fondul de mediu sa se intregeasca cu o taxa de mediu pentru depozitarea deseurilo.

La Arad aceasta taxa a fost aprobata prin Hotararea  Consiliului Local Municipal nr.5 data de 09.01.2017.

Factura pentru salubritate va fi compusa din tariful de colectare si transport  in valoare de 3.22 lei/persoana/luna, fara tva, tariful de depozitare in valoare de 0.54 euro/persoana/luna, fara tva si  taxa de depozitare in valoare de 1.95 lei/persoana/luna, fara tva. Astfel vom plati aproximativ 2 lei/persoana/luna in la salubritate.

Asociatiile de proprietari au primit actele aditionale la contractul de furnizare a serviciului de salubritate, un serviciu care va fi tot mai scump in situatia in care nu atinge gradul de reciclare pentru aceste deseuri de 50% pana in anul 2020.

Problema este ca azi suntem undeva intre 6 si 10%, departe de tinta. Riscurile unor penalitati pentru Romania exista, din pacate vom fi cu toti afectati”, a declarat Dorina Lupșe, președinta ULAL Arad.

 

 

Lasă un răspuns

стоимость установки газа на авто

www.best-cooler.reviews

фасадные краски