Distracţie de monstru: căţeluşă tăiată cu sabia, în Brăila

  • njwc.info
  • octombrie 29, 2016
  • 0

Cruzime fără margini, într-un cartier de la marginea oraşului Brăila. O persoană, încă neidentificată, a tăiat cu sabia un câine fără stăpân. Patrupedul a zăcut aproape patru zile lângă un gard, până ce un localnic s-a îndurat şi a chemat un medic veterinar. Rana este profundă, iar medicii spun că femela va rămâne, cel mai probabil, paralizată pe viaţă. Sărmanul patruped a fost adus pentru operaţie la o clinică veterinară din Bucureşti. Poliţiştii din Brăila îl caută pe făptaş.

Căţeluşa rănită are cel mult doi ani. Un bărbat a văzut-o agonizând şi a sunat la o asociaţie pentru protecţia animalelor.

„L-am văzut acolo, pe partea aia. Stătea cu mâncare în faţă, îi adusese cineva mâncare. E câine maidanez de aici (Rep.: Dar era rău, agresiv?) Nu”.

Camelia Mee, reprezentant al Asociaţieie pentru Protecţia Animalelor: „Dacă vedeţi rana, nu este un accident, nu este nici măcar topor, este cu sabia, deci este o armă albă. Nimeni nu a văzut nimic, nimeni nu a auzit”.

Căţeluşa a fost dusă la un cabinet veterinar, unde a primit îngrijiri medicale de urgenţă. Ea va fi operată, însă, la o clinică din Capitală.

Rudolf Hofmann, medic veterinar: „I-a tăiat toţi muşchii spatelui, inclusiv coloana vertebrală şi tot bazinul ăsta. A fost clar un câine cu care cineva s-a distrat, deci nu a fost un câine de care s-a apărat cineva”.

Dragoş Frigioiu, purtător de cuvânt al DSV Brăila: „Vom face sesizare şi la IPJ Brăila, să constituim o echipă mixtă ca şi prin competenţele dânşilor să putem obţine ceva amânunte, detalii, dacă putem afla date despre eventual făptuitor, care să fie ulterior tras la răspundere penală”.

Dacă va fi găsit, cel care a maltratat patrupedul riscă până la 7 de închisoare.

sursa: 

Lasă un răspuns