Discuția lui Traian Băsescu cu fratele lui, închis la Poarta Albă: «Hasta la vista, baby!»

  • njwc.info
  • iunie 17, 2016
  • 0

Fostul preşedinte Traian Băsescu a povestit cum a decurs ultima conversație cu fratele său, ieri, înainte ca acesta din urmă să ajungă în spatele gratiilor, la Penitenciarul Poarta Alba. Mircea Băsescu a fost condamnat ieri la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

 

Imediat după sentința care îl condamna definitiv pe fratele său la închisoare, Traian Băsescu a reacționat destul de sec pe pagina sa de . El a spus că nu comentează, pentru că, fiind o sentință definitivă, nu ar mai avea importanță ce crede el. Spre seară, însă, fostul președinte a povestit la România TV ce a vorbit cu fratele său, înainte ca acesta să se îndrepte spre penitenciar.

 

”Am vorbit cu fratele meu înainte de a pleca la penitenciar. Ce puteam să ne spunem? Regreta nu regreta ce putea să facă? Este o hotărâre definitivă şi trebuie să se supună ei: asta e viaţa! Hasta la vista, baby! L-am asigurat că voi avea grijă de familia lui atât cât va avea nevoie. I-am transmis să stea liniştit. Nu vor fi probleme în familie oricâte necazuri vor apărea”, a declarat Traian Băsescu la postul TV.

 

Pune dosare pe Facebook

 

 

Fostul preşedinte a subliniat din nou că nu va comenta decizia judecătorilor, însă a remarcat faptul că Mircea Băsescu nu are de dat bani înapoi.

 

”Am o minimă satisfacţie în acest dosar. Faptul că judecatorii au constatat definitiv ca fratele meu nu trebuie să înapoieze nimic familiei Bercea. Eu mă bucur pentru că tot timpul am spus că nu a luat bani”, a spus Traian Băsescu.

 

Fostul președinte a continuat, spunând că va furniza dovezi care să demonteze zvonurile care au apărut, că ar fi ajuns la el o parte din mita primită de la familia Bercea. ”Dosarul fratelui meu conţine multe bibliorafturi, însă o să le pun pe Facebook-ul meu pe cele de la Olt care sunt spectaculoase. Le pun pentru cei care bat campii ca au ajuns bani la presedinte şi ca a fost protejat de SRI sau de serviciile secrete fratele meu. Pentru aceia o să pun documente”, a mai spus Băsescu.

 

 

Prima noapte la Poarta Albă

 

 

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv, ieri, la patru ani de închisoare în dosarul de trafic de influenţă. El s-a predat la IPJ Constanța imediat după aflarea sentinței și a fost condus ulterior la Poarta Albă unde va ispăși pedeapsa.

 

Fratele fostului președinte a fost acuzat că a primit 250.000 de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care acesta era judecat pentru tentativă de omor. Marian Capățână, cel care a intermediat mita, a fost condamnat și el la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influență.

 

În acest dosar, Mircea Băsescu a fost arestat preventiv după ce familia lui Sandu Anghel a făcut publice înregistrările în care acesta recunoaşte că a primit bani pentru a-l scăpa pe Bercea de închisoare. Cu toate aceastea, fratele fostului președinte a negat vehement fapta de-a lungul întregului proces.

 

 

Sursa:

Lasă un răspuns