Descoperire macabră: zeci de gropi comune au fost descoperite într-un teritoriu controlat de Statul Islamic

  • njwc.info
  • mai 7, 2016
  • 0

Peste 50 de gropi comune au fost descoperite în Irak, într-un teritoriu aflat în trecut sub controlul jihadiştilor din gruparea Statul Islamic. Trei dintre aceste gropi comune se află pe un teren de fotbal, a anunțat emisarul special ONU în această ţară.

Probele unor „crime odioase” comise de Statul Islamic sunt tot mai multe pe măsură ce teritoriile controlate de jihadiști în Irak sunt recucerite, a declarat Jan Kubis, într-o audiere în Consiliul de Securitate al ONU, transmite AFP. Acesta a subliniat că „peste 50 de gropi comune au fost descoperite în acest stadiu în mai multe zone din Irak”. Nu sunt însă multe detalii despre aceste gropi comune, iar numărul corpurilor descoperite este necunoscut încă.

Jan Kubis a dat detalii doar despre cele descoperite pe 19 aprilie în trei gropi comune la Ramadi, în care s-ar afla aproximativ 40 de corpuri. Oraşul Ramadi, situat la vest de Bagdad, a fost complet recucerit de la jihadişti în februarie. Forțele irakiene anunțaseră, însă, la sfârșitul anului trecut că au recucerit orașul, după luni de confruntări.

 

Sursa:

Lasă un răspuns

создание интернет магазина цена

https://cl24.com.ua

https://apach.com.ua