Deschiderea noului an şcolar în Arad se face în prezenţa a peste 200 de poliţişti

  • njwc.info
  • September 12, 2016
  • 0

Peste 200 de poliţişti arădeni vor acţiona suplimentar, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor de pe raza municipiului și județului Arad, pentru ca deschiderea noului an şcolar să se desfăşoare în siguranţă.

Din dispoziţia Şefului Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu, astăzi, 210 poliţişti arădeni de ordine publică, rutieră, prevenire și din cadrul altor structuri, vor acţiona în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Aceștia vor fi prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din întreaga ţară, pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă.

Pentru Poliţia Română, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, începând din această zi, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, la fiecare şcoală vor fi afişate datele de ale poliţistului de proximitate.

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.

O atenţie deosebită va fi acordată activităților educativ-preventive și de verificare a gradului de siguranță rutieră, conferit de autovehiculele special destinate transportului de elevi.

Totodată, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

Inspectoratul de Poliție Județean Arad urează tuturor elevilor mult succes în noul an şcolar !

 

Leave a Reply

creating a web page

ссылка