Dacă nu sunteţi mulţumiţi de serviciile de taximetrie puteţi depune reclamaţie la Primărie. Şoferul vinovat va fi amendat

  • njwc.info
  • ianuarie 13, 2016
  • 0

Tarifele de taximetrie au crescut din nou la începutul acestui an, dar nu sunt puţini braşovenii care s-au plâns că au fost trataţi cu nesimţire sau chiar lăsaţi în stradă de taximetrişti care au refuzat anumite curse.

Braşovenii care nu îşi plătesc locul de parcare se pot trezi cu poprir… Braşovenii trebuie să ştie că taximetriştii, la fel ca orice alt prestator de servicii, trebuie să respecte anumite reguli. Nu au voie să refuze o cursă dacă aceasta este în interiorul oraşului, sunt obligaţi să pună ceasul şi să elibere bin fiscal, dar şi să urmeze traseul cel mai scurt.

Dacă aţi vrut să luaţi un taxi şi vi s-a refuzat cursa, dacă vi s-a vorbit urât, dacă nu vi s-a eliberat bon sau dacă aţi fost plimbat prin oraş pentru ca suma pentru cursă să fie mai mare puteţi depune reclamaţie la Primărie. Sezizările se pot face la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni sausesiza telefonic dispeceratul Primăriei la numărul 0268.984.  Puteţi trimite reclamaţia şi prin e-mail la adresa [email protected] Este foarte important să reţineţi numărul de bulina verde de pe maşină sau numărul de înamtriculare au maşinii pentru ca taximetristul să poată fi uşor identificat.

Dacă nu respect regulile amenda poate ajunge şi la 500 de lei. Tariful de taxi a ajuns la Braşov la 1,73 de pe kilometru pe timp zi şi 1,93 d elei pe kilometru pet imp de noapte. Sunt însă şi taximetrişti pe care îi găsiţi mai ales în gară sau în centru care practică tarife de 2,2 lei pe kilometru ziua şi 3,3 lei pe kilometru noaptea. Înainte să vă urcaţi într-un taxi este bines ă vă uitaţi pe portieră unde tariful este afişat.

Sursa:

Lasă un răspuns

maxformer.com

https://topobzor.info

https://topobzor.info