Cum să renunţi legal la sistemul centralizat de încălzire

  • njwc.info
  • iunie 9, 2016
  • 0

Uniunea Locală a Asociațiilor Locative Arad   reamintește tuturor celor care doresc să renunțe la sistemul centralizat de încălzire că pot face acest lucru doar în condițiile legale.

Conform HCLM nr.109 din 5 iunie 2008 zonele în care nu se aprobă debranșări totale sau parțiale sunt cele unitare de încalzire PT 1V si PT 2V – zone cu module pentru care autoritatea administrației publice  locale a stabilit că încălzirea se  realizează exclusiv în sistem centralizat, zone în care s-au facut investiții cu costuri mari.

Conform HCLM 59 din 31 martie 2008 pentru imobilele care nu fac parte din zona unitară nu se aprobă debranșări în condominii în care nu există apartamente debranșate de la SACET.

Pentru cei care nu se încadrează în situațiile sus menționate, condițiile de debranșare sunt urmatoarele:

–        Acordul vecinilor direct afectați atât pe orizontală cat și pe verticală.În cazul asociațiilor de locatari, acordul se ia de la toate apartamentele din imobil.

–        Acordul scris al asociației de proprietari, exprimat prin hotarârea adunării generale, cu mențiunea că au luat act asupra intenției de realizare a unui sistem individual de încălzire.

–        Pe formularul tip se vor trece apartamentele debranșate din imobil.

–        Se va intocmi o documentație tehnică care reconsideră ansamblul instalațiilor termice, avizată de furnizor, care are ca scop menținerea confortului termic al celor care rămân în sistemul centralizat de alimentare cu energie termică.

–        Viza asociației de proprietari, reprezentată de președinte și administrator.

Termenul de preluare a cererilor este după sistarea furnizării energiei termice și până în data de 15 august.

Lasă un răspuns

www.poliv.ua

https://topobzor.info

У нашей компании авторитетный интернет-сайт , он рассказывает про teplostar.kiev.ua.