Creştinii o sărbătoresc astăzi pe Sfânta Parascheva. Vezi ce nu ai voie să faci!

  • njwc.info
  • octombrie 14, 2016
  • 0

Sfânta Parascheva este sărbătorită de creștinii ortodocși pe data de 14 octombrie.

Sfânta Cuvioasă Parascheva, cunoscută și sub numele de Paraschiva, este prăznuită de către Biserica Ortodoxă în fiecare an pe 14 octombrie. Cuvioasa este sărbătorită nu doar de către Biserica Ortodoxă Română ci și de către alte biserici de rit oriental. De asemenea, este cunoscută ca fiind sfânta patroană a Moldovei.

Conform credinței populare, în această zi este interzis să calci, să coși, să faci de mâncare sau orice alte treburi în gospodărie. Se spune că dacă nu ții cont de toate acestea te vei alege cu dureri de cap și de ochi.

O altă superstiție străveche spune că, printre bucatele mâncate sau care sunt date de pomană nu trebuie sa fie poamene cu cruce, nucile, castraveții și pepenele roșu. În schimb, este recomandată împărțirea de must și de vin nou, dar și de pâine și lipie.

Potrivit tradiției, Sfânta Cuvioasă Parascheva se roagă la bunul Dumnezeu și pentru femeile însărcinate. În popor se spune că dacă ești însărcinată și urmează să fii mămică, este recomandat să împarți din bucatele tale cu copiii sărmani. Astfel, Sfânta te va ocroti la naștere, iar nașterea copilului va fi una ușoară și lipsită de dureri.

Mai mult decât atât, se fac și unele previziuni ale vremii în funcție de cum se prezintă vremea în ziua în care Sfânta este prăznuită (14 octombrie), dar ținând cont și de somnul oilor. Dacă oile dorm înghesuite și strânse laolaltă în ziua de 14 octombrie, ciobanii spun că iarna va fi una grea, lungă și friguroasă. Iar dacă oile dorm risipite, iarna va fi domoală și blândă.

Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva se află la Iași de 371 de ani.

Sursa:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

別れさせ屋 徳島

www.steroid-pharm.com/turinover.html

Наша организация предлагает www.shopvashtextil.com.ua в любом городе.