Coreea de Nord avertizează SUA şi Coreea de Sud: Aduceţi peninsula în pragul războiului!

  • njwc.info
  • ianuarie 9, 2016
  • 0

Declaraţii îngrijorătoare de la Phenian.Coreea de Nord a avertizat sâmbătă că decizia Seulului de a relua propaganda transfrontalieră, în urma testului nuclear efectuat de Phenian, aduce Peninsula Coreeană în „pragul războiului”, relatează Deutsche Welle în pagina electronică, scrie .

 Coreea de Sud a reluat vineri difuzarea unor emisiuni de propagandă la frontiera intercoreeană, care includ muzică pop, ştiri şi critici la adresa regimului nord-coreean, după ce Phenianul a anunţat că a testat miercuri o bombă cu hidrogen, un tip de armă mai puternic decât cele pe care le-a testat anterior.

„Statele Unite şi marionetele lor nu au pierdut timpul pentru a aduce situaţia din peninsulă în pragul războiului, reluând difuzarea materialelor de război psihologic”, a declarat Kim Ki Nam, un oficial de rang înalt din partidul unic nord-coreean.

Aceste mesaje transmise la difuzoare – pe care Phenianul le consideră un act de război – critică regimul autoritarist al liderului nord-coreean Kim Jong-un şi abuzurile acestuia în domeniul drepturilor omului şi laudă totodată realizările democratice ale Coreei de Sud.
Sursa:

Lasă un răspuns