Convorbirile telefonice sau SMS-urile în spaţiul Uniunii Europene vor fi gratuite de anul viitor

  • njwc.info
  • February 7, 2017
  • 0

Convorbirile telefonice sau SMS-urile în spaţiul Uniunii Europene vor fi gratuite de anul viitor, mai puţine pentru cetăţenii britanici.

Britanicii vor continua sa plăteasca tarife de roaming atunci când vor călători în Uniunea Europeană, după Brexit, deşi în UE aceste tarife vor fi eliminate din luna iunie 2017.

Cetăţenii europeni care vor folosi serviciul roaming nu vor plăti nimic pentru 30 de zile consecutive, iar pe parcursul unui an întreg, perioada de convorbiri fără taxă va fi de 90 de zile. Dacă firmele de telefonie suspectează că un client abuzează de roaming, acesta poate fi taxat cu 4 cenţi pe minut, 1 cent pe SMS sau 0,85 de cenţi pe megabite.
“Nu mai trebuie să plătiţi din iunie 2017. Roamingul înseamnă să călătoreşti, să circuli în interiorul Uniunii Europene, să mergi în vacanţă. În medie, europenii călătoresc 12 zile pe an. Comisia, prin normele de aplicare, a decis eliminarea taxei de roaming pentru minimum 90 de zile pe an pentru milioanele de oameni care călătoresc: studenţi, turişti, oameni de afaceri. Aceştia au nevoie de protecţie, nu clienţii care locuiesc permanent în străinătate şi au abonament acasă,” potrivit lui Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Leave a Reply

details