Contabilul Falca si banii ARĂDENILOR…

  • njwc.info
  • februarie 5, 2016
  • 0

Falcă este disperat. Și nici măcar nu mai încearcă să ascundă asta. Nu l-am mai vazut așa decât atunci demult, când DNA-ul a îndrăznit să-l acuze că a obținut foloase necuvenite și a făcut abuz în serviciu în defavoarea noastră, a cetățenilor. Reacții necontrolate, discursuri furibunde, acuze ilogice, toate direcționate către instituțiile statului și către presă, aceia care îndraznesc acum, ca și atunci, să pună la îndoială capacitatea lui de a gestiona banul public și indirect viitorul financiar al urbei noastre.

Cum își permite guvernul României să poftească la felia lui de tort „banii arădenilor” și să-i spună lui Ghe. Falcă cum să cheltuiască averea pe care a strâns-o cu atâta trudă direct din buzunarele noastre. Contabilul nostru, pentru ca asta a devenit între timp primarul-inginer, consideră că excedentul bugetar nu poate fi cheltuit pe un lucru așa nesemnificativ cum ar fi căldura din case sau apa caldă de la robinetele familiilor noastre.

Vocal și necuviincios, urlă în direcția guvernului (tehnocrat) că are bani de luat nu de dat. Guvernul în schimb, tehnocrat și apolitic, îi șoptește legal în față că arădenii, fiind oameni de cuvânt, nu au datorii ca alții deci nu pot primi ajutor de la stat. Acum apar două situații.

Prima dintre ele se referă la nerespectarea Planului Național de Investiții privind achiziția centralei de cogenerare, respectiv administrația Falcă depășește termenul de contractare a finanțării care este de doi ani, solicitarea cu pricina având sens în cazul ăsta până la sfârșitul anului 2015. Cât de obraznic să fii să urle la guvern că nu vrea să-ți dea ce ți se cuvine (doar în mintea ta) când tu împreună cu administrația ta nu ești în stare să respecți LEGEA ÎN VIGOARE (HG 1096/2013 art 12 alin 3). Deci respingerea acestui dosar (Centrala de cogenerare cu turbină pe gaze și recuperare de căldură) nu se face pentru că Guvernul ar avea ceva cu dumneavoastră sau cu noi arădenii ci doar că nu reușiți în incapacitatea dumneavoastră să respectați niște legi și norme de care aveați cunoștință în prealabil.

falca 2

 

A doua situație se referă la alocarea sumei de 38.955.199 lei din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice suma respinsă de asemenea de minister deoarece domnul contabil Falcă înregistrează la sfârșitul anului 2015 un excedent bugetar în valoare de 94.751.500 lei (banii dumnevoastră dragi arădeni de vacanțe, concedii, căldura mai ieftină) și nu înregistrează ARIERATE (pierderi). Aceasta este explicația oficială și cea reală, de altfel. Hai să vedem totuși ce nu spune Ghe. Falcă și ai săi subordonați.

Nu ne spune că pierderile NU SUNT ÎNREGISTRATE ÎN CONTABILITATE, NICI O CREANȚĂ NU ESTE ÎNREGISTRATĂ ÎN CONTABILITATE, acesta fiind de fapt motivul real al neacordării banilor. Dacă contabilul Falcă înregistra aceste sume în contabilitatea instituţiei NU MAI PUTEA INIȚIA PROIECTE NOI.

unu

 

Avem ca de obicei în cazul administrației locale din ultimii 10 ani o situație în care primarul Ghe.Falcă împreună cu administrația lui ne implică pe noi pe cetățenii Aradului într-un război personal. Pe de o parte ne ia banii prin taxele enorme (printre cele mai mari din România) raportând excedente bugetare cu care se laudă la Blaga și Gorghiu, iar pe de altă parte printr-o proastă administrare a societăților din subordine ne poate lăsa fără căldură în mijlocul sezonului rece.

Oare de ce am impresia că domnul Gheorghe Falcă consideră Aradul ca fiind o parte din PDL și că poate face în orașul nostru exact ce face la el in partid.

Luati mana de pe Arad domnule Ghe.Falca si incercati macar acum la final de mandat sa ne reprezentati interesele asa cum ar fi trebuit sa o faceti de-a lungul ultimor 12 ani…

 

Poza profil (Custom)njwc că suntem ARĂDENI

 

 

 

Lasă un răspuns

электронный микроскоп цена

https://granit-sunrise.com.ua

сиалис купить