Codruț Marta a ”înviat”. Arădeanul dat dispărut de câţiva ani a apărut la un tribunal din Capitală

  • njwc.info
  • October 30, 2016
  • 0

Codruț Marta, fostul consilier al lui Sorin Blejnar, a înviat, cel puțin în acte. Acesta apare ca reclamant într-un nou proces, alături de soția sa.

Cei doi au dat în judecată Direcția de Taxe și Impozite a Sectorului 1 și Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice, cerând anularea unui act administrativ, probabil sechestrul instituit pe averea celor doi.

”Sunt artificii ca să poată fi parte în proces. El nu a fost declarat judecătorește mort. Probabil e o decizie anterioară a instanței” a explicat avocatul Sergiu Andon.

Numele lui Codruţ Marta a fost vehiculat în mai multe dosare de evaziune fiscală, fiind cercetat alături de fostul preşedinte ANAF Sorin Blejnar şi de alte persoane cu funcţii de conducere în autorităţi de control ale statului.

Marta a dispărut în urmă cu patru ani, iar potrivit legii, acesta putea fi declarat decedat după doi ani, dacă nu existau indicii că s-ar afla în viaţă.

Fostul şef de cabinet al lui Blejnar nu mai este de găsit de când procurorii au descoperit că ar fi implicat în gruparea evazionistă care a produs o pagubă de 56 de milioane de euro la bugetul de stat.

Potrivit procurorilor, din această reţea mai făceau parte Sorin Blejnar şi soţii Radu şi Diana Nemeş.

sursa: 

Leave a Reply

у нас

на сайте