Coadă la donarea de sânge. Arădenii fac acest gest „pe fondul emoţiilor”

  • njwc.info
  • noiembrie 2, 2015
  • 0
Zeci de arădeni stau la coadă, luni, la Centrul pentru Transfuzii Sanguine, în urma accidentului produs la clubul Colectiv, astfel că până la ora prânzului au donat sânge peste 60 de persoane, în timp ce într-o zi obişnuită sunt 40 de donatori, iar personalul a lucrat şi în week-end.
Reprezentanţii CTS spun că numărul mare de donatori se înregistrează „pe fondul emoţiilor” provocate de accidentul din Bucureşti, iar majoritatea celor care s-au prezentat luni au fost tineri, potrivit .
Sângele colectat nu va fi trimis, însă, la Bucureşti, pentru că acolo va ajunge sânge de la centrele mai apropiate.
Totuşi, reprezentanţii CTS spun că valul de donatori este bine-venit, în condiţiile în care în ultima perioadă s-a înregistrat o criză de sânge la Arad, iar în prezent consumul spitalelor este asigurat.
Vineri seară, în clubul bucureştean Colectiv, 30 de persoane au murit, iar peste 180 au fost rănite, în urma unui incendiu declanşat de la artificii aprinse în faţa scenei unde avea loc un concert al trupei rock Goodbye Gravity. Un număr de 146 de răniţi au fost internaţi în 12 spitale din Capitală, mai mult de jumătate dintre aceştia fiind în stare gravă sau critică, prognosticul medicilor în cazul acestora fiind foarte rezervat.
În prezent, în spitalele din Capitală, mai sunt internaţi aproximativ 130 de răniţi.
Sursa: www.antena3.ro

Lasă un răspuns

www.shah21.com.ua

forex alpari

В интеренете нашел авторитетный блог , он рассказывает про https://cleansale.kiev.ua.