Cinethronix – România va avea în sfârșit o televiziune de documentare autohtone

  • njwc.info
  • iunie 5, 2016
  • 0

 

Pe 1 iunie, Cinethronix, a primit aviz de la CNA pentru a-si putea incepe emisia. Televiziunea, specializata pe documentare romanesti, are studioul in Constanta si autorizatie de emitere in Bucuresti, in zona de sud-est a Romaniei si in Bulgaria. Emisia va incepe in aproximativ doua luni.

 

Grila va mai cuprinde:

 

-un serial (26 de minute per episod)

 

-emisiune precum: „Cadre de memorie” (cu specific memorialistic si turistic), „Dacica” (etnogeneza poporului roman), „Calatorie in timp” (despre evenimentele istorice nationale cu importanta sociala si culturala), „Scurt Metraj” (eseuri cinematografice pe teme stiintifice, istorice, culturale), „Retronom” (o trecere in revista a unor conflagratii autpohtone sau europene, cu impact major in evolutia istorica nationala si continentala), „Vintage” (monografii ale unor localitati, teatre, cinematografe celebre), „Selfie PTV” (o serie de scurtmetraje cu oameni care la prima vedere par simpli, dar au pasiuni extraordinare sau perfomante in domenii inedite), „Edificii”, „Artefacte”, „Portret in pixeli” (biografii ale unor personalitati autohtone), „Lectie deschisa” si „After school” (programe dedicate elevilor si liceenilor elaborate pe baza programei scolare si care vine ca o completare in imagini a informatiilor predate la cursuri), „Premiera de sambata/ duminica” (filme documentare din diverse domenii, difuzate in premiera).

,,Este nevoie de asa ceva. Avem nevoie de o asemenea televiziune care sa promoveze Maria Tanase, Constantin Brancusi. Eu produc 20 de filme pe luna. Oamenii cu care lucrez sunt freelanceri, producatori independenti. In echipa sunt jurnalisti, operatori locali a declarat Cosmin Nicolescu, actionarul societatii.

 

 

Sursa:

Lasă un răspuns

www.sweet-smoke.com.ua

www.>ka4alka-ua.com

https://top-obzor.com