Cine este arădeanul, fost campion poloist, care a devenit un nutriţionist de top

Niciun comentariu

Arădeanul Vlad Roşca are 24 de ani, iar timp de 12 ani a făcut polo şi a fost campion naţional. A învăţat să înoate înante să umble, iar la cinci ani s-a apucat de polo pe apă.

A fost şi profesor de sociologie timp de trei ani, apoi s-a apucat de fitness unde de asemenea este campion. Între timp a terminat facultatea de nutriţie, iar în urma unui concurs a ajuns în top 10 cei mai buni nutriţionişti. De asemenea, Vlad este şi în ultimul an la medicină şi vrea o carieră în psihiatrie.

„M-am născut în Arad, oraş în care locuiesc şi acum. De mic am avut inclinaţii sportive, mulţi spun un talent de la Dumnezeu, dat fiind faptul că am învăţat singur să înot înainte de a învăţa să umblu. La vârsta de 5 ani m-am apucat de polo pe apă, sport pe care l-am practicat timp de 12 ani. De-a lungul carierei în acest sport am dobândit multe premii împreună cu colegii mei. Am fost vicecampioni şi campioni naţionali. Premiile au fost câştigate atât cu echipa locală, cât şi la echipa naţională, fiind căpitanul selecţionatei”, declară tânărul pentru

Cupele primite FOTO arhivă personală

Vlad Roşca spune că între timp, din punct de vedere educaţional a absolvit şcoala primară, iar mai apoi liceul la C.N. Elena Ghiba-Birta unde.

„Am reuşit să obţin locul doi la Olimpiada Naţional de Sociologie, fapt care m-a ajutat să predau această materie chiar în liceul unde am absolvit. Cariera de poloist s-a sfârşit din cauza sistemului defectuos din România şi lipsei investiţilor în acest sport. Dat fiind faptul că sportul era viaţa mea, pentru un alt sport de performanţă consideram că sunt prea în vârstă, iar practicarea unui alt sport într-o echipă nu îmi permitea să mă înscriu la două facultăţi. Căutând o activitate fizică care să îmi permită un program flexibil şi posibilitatea de a mă antrena la diferite pre ale zilei am păşit în sala de fitness”, spune Vlad.

Acesta spune că a fost dragoste la prima vedere. A început să se antreneze cu greutăţi şi văzând schimbarea  corpului lui a început să-şi dorească mai mult.

„Am început să fiu pasionat de nutriţie şi să ţin diferite diete conform fitnessului. De aceea, pe lângă facultatea de medicină, m-am înscris şi la cea de nutriţie. În primul rând mă ajută pe mine să îmi modelez corpul, dar şi din dorinţa de a ajuta alţi oameni care au problema kilogramelor în sau chiar obezitate. Probabil dorinţa şi pasiunea nutriţiei s-au născut din cauza faptului că mereu am avut câteva kilograme în deşi mă antrenam zi de zi. În paralel am făcut facultatea de medicină şi nutriţie, a doua am absolvit-o acum  doi ani. În medicina sunt în ultimul an cu gândul de a alege o cariera în psihiatrie”, mai adaugă Vlad.

FOTO: arhivă personală

Acesta spune că dorinţa de competiţie învăţată în sportul anterior a fost atât de puternică încât a început să participe la competiţii de fitness. Muncea zi de zi, se antrenaa cu greutăţi şi ţinea diete stricte.

„Făceam astea pentru a fi în forma la fiecare competiţie, iar rezultatele pozitive se vedeau nu doar în oglindă, ci şi pe scenele concursurilor.  Toate competiţile de până acum s-au sfârşit cu obţinerea primelor trei locuri. Datorită acestui sport am dezvoltat o carieră de scurtă durată, câţiva ani, ca fotomodel şi fitness model colaborând cu diferiţi fotografi şi cu o agenşie din Capitala. Am renunţa, deorarece refuzând câteva contracte de la agenţii din străinătate din cauza faptului că eram student la medicină şi nu puteam abandona asta, am realizat că este imposibil să mă dezvolt în acest domeniu. În de asta anul acesta mi-am găsit junatătea şi m-am căsătorit, iar timpul îmi permite să fac doar activităţile prioritare. Soţia mea reprezintă totul pentru mine, ea este motivaţia mea, fiinţa care mă ajută şi mă susţine în tot ceea ce fac. Nu cred că aş putea face tot ceea ce fac acum fără ea, de multe ori când cedez ea este cea care mă ridică şi pot merge mai departe. Pe primul loc în viaţa mea este familia…Îmi iubesc familia, părinţii mei mi-au fost alături mereu şi m-au îndrumat să aleg calea cea buna şi benefică pentru mine, de aceea le mulţumesc şi le voi fi recunoscator mereu. Tot ei m-au învăţat că atunci când voi avea propria mea familie să dau totul pentru ea. Acum, soţia mea Alexandra este familia mea, iar tot ce fac este pentru ea şi pentru a o face să se simtă mândră că m-a ales”, mai adaugă tânărul arădean.

FOTO: arhivă personală

În ceea ce priveşte câştigul, Vlad fiind şi student la medicină, spune că deşi a făcut facultatea de nutriţie pentru el în special, nu cu gândul de a profesa în domeniu, în momentul de faţă din asta îşi întreţine familia.

„Mă bucur de faptul că sunt în top 10 nutritionişti din ţară şi mă ocup de clienţii mei online. Din competiţile de fitness nu se poate câştiga atât încât să îmi permit traiul până închei şi facultatea de medicină. După terminarea acestei facultăţi îmi doresc să profesez ca medic psihiatru şi poate în paralel voi continua şi cu nutriţia”, încheie Vlad.

Sursă:

Category: Arad
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

http://nissan-ask.com.ua/

Наш важный интернет-сайт с информацией про agroxy.com.
animopron torrent
Meniu