Cel puţin 15 morţi şi zece răniţi în urma unei explozii la un centru de vaccinare din Pakistan

  • njwc.info
  • ianuarie 13, 2016
  • 0

Cel puţin 15 persoane au murit şi altele zece au fost rănite în urma unei explozii produse miercuri dimineaţa la un centru de vaccinare împotriva poliomielitei din Quetta, un oraş din sud-vestul Pakistanului, a anunţat poliţia, citată de postul Europe1.

Cel puţin 22 de persoane, ucise într-un atac sinucigaş asupra unui bir… Explozia a avut loc în momentul în care mai multe persoane, însoţite de membri ai forţelor de forţelor de ordine, aşteptau să fie vaccinate în cadrul celei de-a treia zi a unei campanii de combatere poliomielitei în provincia instabilă Balucistan. „Există 15 morţi, printre care 12 poliţişti, un membru al forţelor Ministerului de Interne şi doi civili“, a anunţat un ofiţer din cadrul poliţiei locale. Alte cel puţin zece persoane au fost rănite, a adăugat sursa citată, şi anume nouă poliţişti şi un civil.

Un medic de la Spitalul Sandeman din Quetta a confirmat acest bilanţ. Pakistanul şi Afganistanul sunt ultimele două ţări în care poliomielita, o boală infecţioasă virală acută, este endemică. Zeci de copii atinşi de această boală rămân paralizaţi în fiecare an. Campaniile de vaccinare sunt adesea luate la ţintă de grupările extremiste, care le consideră drept anti-islamice. Aproape 80 de persoane au fost ucise din 2012 încoace în atentate comise asupra unor centre de vaccinare din cele două ţări vecine.

Sursa:

Lasă un răspuns