Cei trei preoți români acuzați de furtul mâinii Sf Haralambie, au fost găsiți nevinovați de către instanțele din Grecia

  • njwc.info
  • martie 21, 2016
  • 0

În urma unui proces care a durat 3 zile (7/3, 10/3, 16/3) și în urma audierii martorilor acuzării, Instanța, cu un membru al Curții de Apel Patra, a decis pentru achitarea celor trei preoți acuzați alături de alți doi pelerini pentru infracțiunea de furt a moaștelor Sf. Haralambie din octombrie 2015.

Cei trei preoți și-au dovedit nevinovăția pentru fapta de furt calificat, de care erau incriminați. Acuzațiile aduse erau bazate doar pe depozitiile diaconului mănăstirii Mega Spileo Kalavryta, care susținea că cei trei preoți au stat de vorbă cu el în momentul în care, autorul furtului, săvârșea infracțiunea de furt. Pe o simplă estimare a evenimentelor nu poate fi bazată o acuzație atât de gravă, fără a exista probe! Achitarea lor a fost propusă chiar de către procuror, care în concluziile depuse în instanță, a menționat legat de cei trei preoti: ” După părerea mea, acești oameni nici nu ar fi trebuit să se afle azi, aici, în cailitate de inculpați. Nevinovăția lor este și a fost clară de la început.”

În urma pronunțării hotărârii de către instanță, prin care cei trei preoți au fost achitați, martorul de bază al acuzației, diaconul mănăstirii, și-a cerut scuze de la cei trei preoți, pentru implicarea acestora în acest caz si pentru defăimarea pe care aceștia au suportat-o în urma acestei acuzații nedrepte. De asemenea și starețul mănăstirii a facut același gest de a-si cere iertare că au greșit față de ei.

 

Sursa:

Lasă un răspuns

https://progressive.ua

www.iwashka.com.ua