Cardul de sănătate a clacat din nou

  • njwc.info
  • octombrie 10, 2016
  • 0

Sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate este indisponibil, de luni de la ora 10.00, din cauza unor probleme tehnice, a anunţat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Purtătorul de cuvânt al CNAS, Augustus Costache, a declarat că specialiştii instituţiei încearcă să repună în funcţiune sistemul „cât mai repede”.

Începând cu ora 10.00, sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate este indisponibil din cauza unor probleme tehnice de comunicaţie între unele componente ale sistemului, a anunţat, luni, CNAS, potrivit .

„Până la remedierea problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale/prescrierii reţetelor/eliberării medicamentelor vor putea fi efectuate în modul offline”, precizează CNAS.

Serviciile operate în acest interval vor trebui încărcate în Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) în maximum trei zile lucrătoare calculate de la ora zero a zilei următoare datei prestării serviciului, mai arată instituţia.

Purtătorul de cuvânt al CNAS, Augustus Costache, a declarat, pentru News.ro, că deocamdată nu există o estimare a termenului în care vor fi rezolvate problemele tehnice.

„Încercăm să repunem în funcţiune sistemul cât mai repede”, a precizat Costache.

Lasă un răspuns

savaro coolers

small cooler bags