Braconaj piscicol în judeţul Arad

  • njwc.info
  • februarie 29, 2016
  • 0

Duminică, 28 februarie a.c., jandarmi din cadrul Detașamentului de Jandarmi Sebiș, au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură contravențională sau penală din domeniul piscicol.

Pe timpul acțiunii ce a avut loc în apropierea localității Buteni, jandarmii au depistat, pe un mal al Crișului Alb, două persoane care pescuiau cu ajutorul unei plase monofilament, având ochiurile sub dimensiunile legale.

Persoanele au fost identificate, acestea fiind doi bărbați cu vârsta de 43 respectiv 60 de ani și cu domiciliul în comuna Buteni, din județul Arad.

Având în vedere că „producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” și ”pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte de pescuit având ochiul de plasă sub dimensiunile minime legale” constituie infracțiuni, conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, jandarmii au întocmit actele de sesizare, necesare organelor de urmărire penală.

Unealta folosită a fost ridicată, în vederea confiscării, până la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

mazda.niko.ua

reputation management companies