„Bomba” lui Burlă a explodat pentru un punct prețios: Chindia Târgoviște – UTA  1-1

  • njwc.info
  • aprilie 20, 2016
  • 0

Aproximativ 2000 de suporteri au umplut tribunele stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște  pentru a vedea confruntarea dintre formațiile angrenate în lupta pentru promovarea în Liga 1. Atât fanii, cât și cei 22 de jucători de pe teren au avut de luptat și cu o ploaie torențială, chiar cu grindină, care a căzut pe tot parcursul primei părți. Așa că totul s-a decis după pauză, mai precis în ultimul sfert de oră, când au venit și golurile și punctul prețios pentru echipa fanion a Aradului, care rămâne pe locul doi în clasamentul play-offului Ligii a 2-a la fotbal.

Primele 10 minute au fost destinate tatonării, pentru ca apoi arădenii să aibă prima situație de gol. Strătilă a centrat, iar Curtuiuș a trimis cu capul din 7 metri puțin peste poartă. Replica dâmbovițenilor a venit după doar trei minute, când Popa a reluat tot cu capul, dar tot pe lângă. Starea vremii și miza disputei și-a pus amprenta pe prestația combatantelor, una nu tocmai plăcută ochiului. Doar în ultimele 5 minute ale reprizei, amfitrionii s-au revăzut în careul arădenilor, dar Ispas a finalizat în blocajul lui Manea (gazdele au cerut henț și penalty!), iar Stoica peste transversală.

Tot gazdele au evoluat mai bine și în debutul actului secund, dar reușita lui Cherchez a fost anulată pe motiv de offside. Arădenii au trecut și ei pe lângă deschiderea scorului în minutul 58, când Roman nu a ajuns la o minge trimisă în fața porții de către Strătilă. În minutul 70, și Curtuiuș a solicitat un penalty din duelul cu Vătavu, dar s-a ales doar cu un „galben” pentru simulare. La doar un minut după, gazdele au avut al doilea gol anulat tot pe motiv de offside. Vătavu a șutat de la distanță, Miron a respins în față, Cherchez a împins mingea în poartă, steagul asistentului era din nou sus.

Până la urmă, forcingul  gazdelor s-a concretizat cu 15 minute înainte de ultimul fluier final. După cornerul lui Popa, balonul a ajuns la Ispas, care a înscris cu un șut cu latul la colțul lung de la 11 metri. Imediat după gol Cherchez putea majora diferența, după ce a scăpat de Botiș și Burlă, dar șutul său a trecut pe lângă poartă. UTA a forțat în ultimele 10 minute, iar Hlistei a fost aproape de egalare, dar reluarea sa cu capul a fost reținută de Meilă. Și totuși, arădenii au dat dovadă încă odată de putere de revenire și au egalat. Practic, a fost un gol cum rar se vede pe stadioanele din România! De la aproximativ 40 de metri, ușor lateral dreapta, Burlă a trimis o torpilă care a lovit transversala și a intrat în plasă! Nu s-a mai întâmplat până la final, iar partida s-a încheiat cu scorul de 1-1, un rezultat ce o avantajează pe Gaz Metan Mediaș, echipă care – însă – vine sâmbătă la Arad.

Formații:

Chindia: Meilă – C. Dinu (min. 69 – Pătru), Ispas, Vătavu, Martac – Stoica, Mihai, Honciu, Nisipeanu – Cherchez (min. 85 – B. Vasile), Popa. Antrenor: Nicu Croitoru.

UTA: Miron – Manea, Botiș, Gligor, Burlă – Strătilă, Chindriș, Tănase (min. 78 – Rus), Copil (min. 66 – Hlistei) – Roman (min. 59 – Man), Curtuiuș. Antrenor: Roland Nagy

Arbitri: Andrei Antonie (București) – Florin Iacob și Ionuț Erchian (ambii din Constanța). Rezervă: Sergiu Anton (București).

Cartonașe galbene: Nisipeanu, Ispas / Curtuiuș, Miron

Observatori FRF: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea), Adrian Mihalcea (București)

Lasă un răspuns