Barbat din Arad mort la locul de muncă

  • njwc.info
  • august 23, 2017
  • 0

Potrivit ITM Arad victima era angajata sofer,iar accidentul s-a petrecut in incinta fostului Combinat Chimic din Vladimirescu.

„Victima a vrut să îndrepte tijă de la cala trailerului remorcat la capul tractor al autocamionului pe care îl conducea, a scos bolţul şi inclusiv siguranţă acestuia, s-a urcat apoi pe cală, în partea din spate a trailerului. A căzut, cala răsturnându-se peste el, strivindu-i pieptul şi mâna stângă. A fost transportat la spital, unde a decedat. Inspectorii de muncă efectuează cercetări pentru elucidarea împrejurărilor şi stabilirea cauzelor care au condus la producerea evenimentelor”.

„Atragem atenţia, din nou, atât angajatorilor cât şi angajaţilor că nerespectarea normelor de securitate a muncii, a instrucţiunilor de lucru a lucrului în condiţii de siguranţă a muncii pot atrage consecinţe deosebit de grave inclusiv din punct de vedere legal deoarece, conform Noului Cod Penal neluarea vreuneia dintre măsurile legale de securitate şi sănătate în muncă de către persoana care avea îndatorirea de a lua aceste măsuri, dacă se creează un pericol iminent de producere a unui accident de muncă sau de îmbolnăvire profesională, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă iar dacă fapta este săvârşită din culpă se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă”

foto arhiva

Lasă un răspuns

teplostroy.biz.ua

www.zaraz.org.ua

В интеренете нашел полезный интернет-сайт про направление www.velotime.com.ua.